StoryEditorOCM
Glazbapolarisi

U njima još baruta ima: Šest desetljaće u istom sastavu šibenski rokeri dobro ‘praše‘

Piše Šibenski.hr
12. svibnja 2024. - 17:19

Šibenski rock bend Polaris nakon gotovo 60 godina postojanja (osnovani su 1966.) i dalje održava probe, a povremeno i nastupa! Kad su se okupili, bili su srednjoškolci. Zato su nedavno dobili i priznanje kao najstariji hrvatski rock and roll bend, koji od osnutka nije promijenio temeljnu postavu!

Zoran Košuljandić zvan Hipi. Svira gitaru i klavijature. Goran Baranović, nadimak mu je Miš i svira bubanj. Ivan Žurić, gitara. Davor Crnogaća svira bas, piše HRT

Šezdesete su bile godine rađanja rock and rolla u Šibeniku. Na tom valu nastali su - Polarisi!

- U samome početku mi smo se zvali Jadnici iz razloga što nismo imali instrumente! Jadni, bijedni, nemaš instrumente. Onda kažemo, a što ćemo biti – Jadnici!?, prisjeća se Zoran Košuljandić, član grupe Polaris.

- Ja sam imao bubanj koji je bila jedna stolica i jedna činela koja je visila na špagi, kaže Goran Baranović.

U počecima su bili prateći bend Miši Kovaču!

- Kad bi se ukazala prilika ili kad bi njemu trebalo nešto, onda smo mi izašli u susret, kaže Goran Baranović.

Koncerte su održavali u popularnom ‘Kutiću‘, hotelu Krka, na kupalištu Jadrija.

- Sve se treslo, cijeli pod, kad bi mi nastupali! Kod nas bi bili svi, a u domu JNA ne bi bilo nikoga! I sad, kako će nas prevariti? Htjeli su nas uključiti u partiju, ali mi se nismo dali, govori Goran Baranović.

No nisu mogli odoljeti pozivima drugih sastava.

- Tako je on otišao u Trubadure, ja sam potpomogao MI-ovce. Žurić je svirao s Oliverom Dragojevićem itd, govori Zoran Košuljandić.

No, Polarisi nikad nisu promijenili temeljnu postavu.

- Prestižna firma Fender je dodijelila nagradu upravo Polarisima za trajanje u istom sastavu 58 godina, ističe Zoran Košuljandić.

I dalje vježbaju jednom tjedno, najčešće nastupaju u Zagrebu, a nedavno su napokon snimili i prvu pjesmu! U njima još baruta ima!, piše HRT

27. svibanj 2024 18:03