StoryEditorOCM
Nogometigre i igrice

Šibenik ostao bez iskusnog veznjaka u završnici sezone, morao je na operaciju. Carević najavio teško gostovanje

Piše Krešimir Gulin
9. svibnja 2024. - 12:36

Nogometaši Šibenika imati će težak zadatak na gostovanju u Sesvetama u petak. Ne samo zbog nogometno nezgodnog domaćina, već i zbog nenogometnih igara i igrica koje su na vidjelo izašli još jučer.

Podsjetimo, Sesvete su najprije donijele gotovo nezapamćenu odluku u svijetu nogometa da zatvore tribine, odnosno utakmicu odigraju bez prisustva publike.

Međutim, nakon brojnih pritisaka sa svih strana i negativnih rekcija sportske javnosti, povukli su skandaloznu odluku i ipak otvorili tribine.

To znači da će Narančasti opet imati dobru potporu s tribina. Budući da Sesvete nemaju baš jaku navijačku skupinu, Šibenik će igrati u gotovo domaćinskoj atmosferi, nešto slično kao i na prošlom gostovanju u Dugopolju:

- Naravno da mojoj mladoj ekipi silno znači taj huk s tribina, naročito u završnici sezone kada se borimo za titulu. Ta vas podrška digne i kad ne igrate baš najbolje. Zato mi je jako drago što će naši navijači biti u Sesvetama.

Odluke domaćina ne bih htio komentirati. Mogu samo reći da se nogomet igra zbog navijača- kazao je Mario Carević, trener Šibenika.

Što se tiče gostovanja u Sesvetama. Carević je ponovio onu floskulu o ‘teškoj i zahtjevnoj utakmici‘:

- To je još jedna u nizu utakmica u kojoj moramo pobijediti. Vjerujem kako imamo kvalitetu da to i ostvarimo. Silno respektiramo domaćina. Znamo da će biti maksimalno motivirani što je sasvim u redu. Također, znamo i u kakvim okolnostima smo igrali prvu utakmicu u Sesvetama. Međutim, rekao bih da smo u međuvremenu odrasli, da imamo više iskustva u odnosu na prvi dio sezone i da se bolje nosimo s takvim situacijama. Da zaključim, očekujem našu pobjedu u Sesvetama- rekao je kormilar Narančastih.

image

Mario Carević, trener Šibenika

Nikša Stipaničev/Cropix

Osim iskusnog Bačelić- Grgića koji je duže vrijeme van stroja, Carević u Sesvetama neće moći računati na još jednog prekaljenog veznjaka:

- Na žalost, Ivan Roca je morao na operaciju kile. Kako sada stvari stoje, on je izgubljen do kraja sezone- izvijestio je Carević.

Ali, zato trener Šibenika u kadru ima Kamerunca Iyendjocka koji nije ostavio loš dojam u debiju s Jarunom:

- On je živ, motoričan, ima dobar kratki pas... Čekao sam povoljnu situaciju da ga stavim u igru. Kad smo prelomili utakmicu, odlučio sam da ga uvedem. Iyendjock na treninzima dobro radi, ambiciozan je i vjerujem kako će nam pomoći do kraja sezone- komentirao je trener Narančastih relativno friškog igrača u svojoj svlačionici.

U kadar se vraća i kolumbijski napadač Torres, nakon odrađene suspenzije zbog tri žuta kartona. To znači da Carević ima slatke brige glede sastavljanja napadačkog trolista.

To više što smo dojma kako se Delić i Laća dižu u formi, za razliku od Toshevskog, koji je izgubio dobru formu s početka proljetnog dijela sezone:

- Neću javno govoriti o tome tko je u dobroj, a tko u lošijoj formi. No, ostat ću dosljedan iinzistirati na tome da igraju oni koji su trenutačno u najboljem stanju. Isto tako, vodit ću računa o tome tko nam donosi impuls kada uđe s klupe- pojasnio je Carević.

image

 Bruno Brajković

Niksa Stipanicev/Cropix

Kada napadačima baš i ne ide, onda uskoče defanzivci. Utakmicu s Cibalijom tako je odlučio Gačić, a prošlu s Jarunom ‘otključao‘ je Bruno Brajković:

- Bio je to moj prvi gol u narančastom dresu. Hvala bogu što je stigao u najboljem mogućem trenutku. Drago mi je što uvijek netko iskoči kada zagusti.

Međutim, mi smo svi kao jedan u momčadi i svi imamo isti cilj.

Što se Sesveta tiče, oni su uvijek nezgodan suparnik. Ali, ako odradimo sve zadatke koje šef pred nas postavi neće biti problema- zaključio je Brajković.

Utakmica Sesvete-Šibenik igra se u petak u 15,50 sati uz TV prijenos na MaxSportu.

23. svibanj 2024 09:57