StoryEditorOCM
Preporukeobožavani maritozzi

Pahuljasti desert s raskošnom kremom o kojem smo maštali oduševljava i Splićane. Evo gdje smo ga našli, sve smo snimili

Piše Frano Kiso
30. travnja 2024. - 15:17

Maritozze, debeljuškasta talijanska peciva punjena bogatom kremom ili šlagom, donedavno smo gledali po društvenim mrežama, maštajući o tome koliko su ukusni i kremasti. Odnedavno  to možemo doznati uživo. ‘Luka Ice Cream & Cakes‘ je već gotovo kultno mjesto u Splitu u kojem možete zasladiti nepce vrhunskim slasticama, svježim pecivima ili sladoledima napravljenim od isključivo prirodnih sastojaka, a sada u ponudi imaju i taj popularni talijanski desertni klasik.

Ukoliko pratite lokalnu gastro scenu, vjerojatno vam je već poznato da je novi vlasnik ove slastičarnice ‘Art Patisserie‘, brend koji u Splitu posluje od prošlog ljeta. Direktorica Ana Kontak pod svojim budnim i stručnim okom drži marketing, prodaju i proces uvođenja novih proizvoda, a danas nam je predstavila atraktivne novine kojima su obogatili svoju ponudu.

image
Slobodna Dalmacija

Iako ispred njihove slastičarnice u blizini splitskog HNK na Cankarevoj poljani u srcu sezone uvijek vlada pomama za sladoledima, u ‘Luke‘ se predano radi kako bi u svako doba godine domaćim i stranim gostima pružili kvalitetne delicije koje se teško mogu pronaći negdje drugdje u gradu.

Zato nas nije iznenadilo da su u svoju ponudu uključili maritozze, pecivo nalik briocheu koje je prerezano po sredini i punjeno slasnim nadjevom. Bilo da je riječ maritozzima s kremom od vrhnja i vrhunskom čokoladom, s dodatkom maline i jagode ili pak maritozzima od sto posto organskog pistacija - jednostavno ne možete pogriješiti u odabiru.

image
Slobodna Dalmacija

Naše novinarke su bile ugodno iznenađene i serviranim premium ručno rađenim krafnama od isključivo prirodnih sastojaka. Ove krafne predstavljaju bogatiju verziju tradicionalnih domaćih krafni koje su se pokazale izrazito popularnima, a dolaze u tri varijante: kombinacija vanilija kreme, jagode i mliječnog vrhnja za šlag, pistacio organska krema te krafne s Ferrero kremom i komadićima prženih lješnjaka.

image
Slobodna Dalmacija

Osim degustacije ukusnih slastica, ovom prilikom smo ćirnili i u sami proizvodni proces iza kulisa i uvjerili se da svaki sastojak slastica prolazi kroz stručne ruke vrijednog osoblja koje na licu mjesta priprema sve smjese, kreme i tijesta.

Kako izgleda sama proizvodnja i što nam je direktorica rekla o ‘Lukinim‘ delicijama i komentarima Splićana, pogledajte u priloženom videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 13:53