StoryEditorOCM
PanoramaĐIR MOSTAROM

‘Gosti navalili, ne pitaju koliko košta!‘; Mostar pun turista, a i cijene su prave ‘turističke‘, gotovo kao na Stradunu!

Piše Anton Hauswitschka
8. svibnja 2024. - 11:08

S prvim turistom koji je umočio noge u naše more krenula je priča o računima u Hrvatskoj, o cijeni kave, čaše pive, noćenja u apartmanu, satu parkiranja... Jesmo li preskupi, odgovara li kvaliteta cijeni i mogu li ljetovanje kod nas više priuštiti naši najvjerniji gosti, Nijemci, Englezi, Francuzi, kojima su posljednjih nekoliko godina novčanici sve tanji?

O tim pitanjima uz fotografije računa ispijene kave, naravno gdje drugdje nego na Stradunu, vode se polemike kako po medijima, tako i po društvenim mrežama, a tradicionalno, kao i svih dosadašnjih godina, Dubrovnik je u centru pažnje.

Jesu li Dubrovnik i druga turistička središta na našoj obali preskupi? Jesu ako gledamo kroz takujin prosječnog Dubrovčanina, Splićanina ili Zagrepčanina. Ako gledamo iz perspektive prosječnoga Nijemca, Talijana, Francuza ili Britanca, nisu, posebice ako usporedimo cijene u turističkim središtima u našem najbližem susjedstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 18:04