stdClass Object ( [id] => 1369487 [title] => Thompsonu napisala hit pa zabranila izvođenje, osebujna Splićanka sada je objavila novi roman: Baš je puno seksa u njemu [alias] => thompsonu-napisala-hit-pa-zabranila-izvodenje-osebujna-splicanka-sada-je-objavila-novi-roman-bas-je-puno-seksa-u-njemu [catid] => 285 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kate je virtuozna saksofonistica je orkestra njujorške Metropolitan opere i održava dvije paralelne ljubavne veze – s dominantnim dirigentom i s prijateljem iz mladosti u Bronxu. Orkestar se priprema za turneju u Australiji, a njihov put žele iskoristiti australski agenti kako bi iz SAD-a iznijeli ukradeno novorazvijeno oružje – formulu i radioaktivni metak koji se aktivira na temperaturi ljudskog tijela.

Zbog veze s dirigentom, kojeg je angažirala australska tajna služba, CIA zadužuje saksofonisticu za vraćanje ukradenog oružja, a za njezin trening vatrenim i hladnim oružjem zadužena je bojnica Sylvia, koja se Kate počinje sviđati na nov način. No, australski agenti također imaju dobro uvježbanu visokorangiranu časnicu čija su specijalnost noževi…

Ovako nakladnik, zagrebačka kuća ‘Beletra‘ opisuje roman "Radioaktivne note" koji je upravo izišao iz tiskare. Riječ je o ‘erotskom trileru čvrste narativne strukture, s osebujnim i atraktivnim likovima, glamuroznim interijerima, akcijom, erotikom i neizvjesnim ishodom‘, a autorica mu je Keti Montenegro, kako se potpisuje Splićanka Keti Crnogorac.

Ova zanimljiva žena jedna je od onih takozvanih ‘splitskih faca‘ – trideset je godina bila stomatologinja s privatnom praksom, autorica nekoliko zbirki pjesama od kojih su mnoge uglazbljene, autorica romana ‘Muškarac koji je previše volio‘, autorica bajki i basni, fotografkinja, slikarica, a napisala je i libreto za mjuzikl ‘Duje i Kate‘. Čak je svojedobno surađivala i sa Slobodnom Dalmacijom pišući stručne članke o dentalnoj medicini...

Ali erotski triler?! Triler još kako tako, ali erotski..?

- Od antike naovamo, samo se tri teme vrte u literaturi – kaže Keti Crnogorac – Rat, ljubav i seks!

Ali ipak, kako vam je pala na um tema seksa? Pa još i trilera? U nas malo tko piše takvo štivo.

- A kako... Teško je to meni reći, neće mi nitko vjerovati. Samo sam jedno jutro rekla sebi: Idem napisati roman! Kao i kad pišem pjesme, nema u mene predumišljaja nego sjednem i pišem, pa šta ispadne. Bez plana i bez programa! U neka doba, bila mi je ovdje jedna prijateljica, ugledna profesorica, pa me pita da gdje su mi zabilješke. Koje zabilješke?! Gdje mi je razrada likova? Koja razrada likova?! Nema toga kod mene, meni je to zamorno. Uzmem papir i olovku i pišem...

Papir? I olovku? Mislite... Računalo?

- Ne mislim računalo! Pišem na papiru. Olovkom.

Ma dajte? Kako vam je uspjelo zaustaviti se na tehnologiji pretprošlog stoljeća?

- A evo, uspjelo mi je... Jako sam slaba s tehnikom! Jedva sam i mobitel savladala. Poslati WhatsApp poruku mi je donedavno bio teški šok.

Ali čekajte... Onda ste morali nekoga platiti da vam rukopis romana prebaci u word? U računalo, mislim..?

- A je! Nije baš ni jeftino, mogu vam reći. Na stranu što se znaju potkrasti i ozbiljne greške. A šta ću, meni se moje pismo čini čitko, pišem velikim štampanim slovima, ali... Možda i nije toliko čitko koliko ja mislim.

Dobro, ajde, ali erotski triler? Olovkom?

- Ma čujte... Nije to sad neko umno štivo! Light literatura s puno seksa... Baš puno seksa.

---

image

Nakladnik romana Keti Montenegro ‘Radioaktivne note‘ je zagrebačka kuća ‘Beletra‘

Beletra.hr
---

Pa dobro, nema veze, seks je tražena roba.

- Šta ja znam... Roman je, po mome mišljenju, predložak za scenarij. Trenutno je u fazi prevođenja na engleski pa će, ja mislim, dobiti i filmsku inačicu. Imam neke prijatelje po svijetu, pa i u Hollywoodu, tako da...Očekujem ekranizaciju.

Vi kao da se snebivate radi te količine seksa? Zašto?

- Ah... Kaže jedna moja prijateljica da sam trolična. Jedno lice sam imala u ordinaciji, drugo ispred Semafora gdje sam visila čitavu mladost, a treće doma. Doma sam prilično konzervativna.

Bogami, ne bije vas takav glas...

- Haha... Javni imidž ne nastaje doma, nego u javnosti. A ja doma držim miljetiće i stolnjačiće na stolićima. Kad ste vidjeli miljetić zadnji put?

A jutros kad sam otvorila oči! Imam ih i ja, još iz dote...

- Stvarno? Aj, neka... Taj dojam da se, kako rekoste, snebivam, proizlazi iz tog mog trećeg, kućnog lica. Imam ja svoju romantičnu stranu.

Naravno. Uostalom, vi ste autorica, rekla bih, evergrina Daleke obale. ‘Nema te‘...

- Je. To je ispalo slučajno... Bilo je to negdje 1993. ili 1994. kad mi je Marijan Ban došao u ordinaciju. Sav natečen! Strašno mu se upalilo zubno meso, bolilo ga je, bio je izvan sebe. Šta ću, dala sam mu prvo antibiotike, naredila da ih uzima i da sedam dana ne mrda iz kuće. A znate da je on bio svojedobno malo svojeglav... Usjediti ga sedam dana bio je projekt! Šta ću, dadem mu svoju zbirku poezije koja je bila taman izašla...

Da se zabavi?

- E, baš tako! I nazovem ga za par dana da ga upitam kako je, je li otok splasnuo, kako se osjeća, i tako... I kaže on da bi uglazbio tu pjesmu! Ma uglazbi, prijatelju, nema problema, samo dođi na kontrolu. I eto, tako je nastao hit!

Iz zubarske stolice?

- Baš tako! Ma čujte, nisam ja neki hiperproduktivni pisac, uglazbljeno je, ne znam, nekih osam, devet pjesama, ali...

Kakvi su uopće odnosi u tom svijetu? Čini mi se da fali dobrih tekstova... Pogotovo ženskim vokalima. Ima krasnih glasova, ali, brate mili, pjevaju same gluparije...

- Haha... A čujte, skladatelji se drže svojih autora, makar pisali i gluparije. Ne znam... Te je barijere nemoguće probiti! Pola splitskih skladatelja nosi moje zube u glavi, ali drže se svojih tekstopisaca. To je i normalno valjda, možda je rizično tražiti nove. Ne znam...

---

image

‘Nije to sad neko umno štivo! Light literatura s puno seksa... Baš puno seksa‘

Jadran Babić
---

Ipak nešto zaradite?

- Evala ZAMP-u! Svake godine na ime autorskih prava sjedne mi nekih osamsto eura. Nije to za baciti budući da mi je mirovina 400 eura.

Samo?! Valjda niste uplaćivali...

- A bogami jesam! Uplaćivala sam sve što je trebalo, ali sam morala u mirovinu prije vremena jer sam se razbolila! Evo sam penzionerka već... Devet godina! Sreća, imam jedan stančić šta sam ga pretvorila u apartman pa se nadožunta i od turista. Sreća je što meni zbilja puno i ne treba, da nije duvana i računa za struju, ne bih ni imala nekih troškova. Imam istu robu već trideset godina, ništa joj ne fali, a niti se debljam, niti mršavim...

Skromni ste, svaka čast! Isto je nakon trideset godina rada, 400 eura malo.

- A toliko je koliko je! Tarife su takve. Recimo, za roman, a prodavao se na kioscima, zaradila sam 1.400 kuna, a jedna zubna navlaka košta više. To su ti neki apsurdi... Ali da sam u mladosti upisala književnost ili likovnu akademiju, bilo bi i manje.

To su bile opcije?

- Jesu! Samo, imam i ja, kao i vi, Kraljicu Majku s kojom nema pregovora. Koja književnost, koja akademija? Rekla mi je da jesam li poludila, ne želim valjda djeci u školi predavati književnost, a za bijednu plaću. A akademija... Ako ti se crta, tko ti brani? To je hobi, rekla mi je. I hvala joj jer... Da sad biram, opet bih bila zubarica!

Stvarno?

- Stvarno! Nema te književnosti ni akademije koja je izazovnija od sedmice dolje lijevo.

Što je izazovno u sedmici?

- Ne možeš joj prići!

Vi i Split i Splićane poznajete ‘u zube‘. Kakvi smo pacijenti?

- A kako tko! Djeca su dobra, s djecom je milina raditi. Dadeš im autić ili lutku i oni kao anđeli! Odrasli... Ima svega. Ima ljudi koji dođu, donesu sliku Toma Cruisa i kažu da hoće baš takve zube. A njegova glava i glava Toma Cruisa, nebo i zemlja. Jedna mi je došla i donijela fotografiju Doris Dragović, da oće baš takve zube! A ne zna da sam te zube Doriski napravila u uvjetima teške muke i panike.

---

image

‘Za roman koji se prodavao na kioscima zaradila sam 1.400 kuna, a jedna zubna navlaka košta više‘

Jadran Babić
---

Što je bilo?

- A bilo je, sjećate se, ono snimanje pjesme ‘Moja Domovina‘, ono na početku rata. A ona dva, tri dana ranije mikrofonom razbila jedinicu! I to je razbila tako da je usred zuba ostao trokut, prazan trokutić. I šta ću, došla ona u ordinaciju, očajna... Ali dobro sam to izvela, eno je i dan, danas s tim zubima jer sam morala sva četiri rekonstruirati, da tako kažem.

A Thompson?

- Šta Thompson?

Pa za njega ste napisali pjesmu ‘Zmija me za srce ugrizla‘. Zar ne?

- Ma da... Ali ne želim pričati o tome. To je mučna priča i ne želim joj se vraćati. Na estradi, znate, ima svega, a uostalom, ja sam i tako zabranila izvođenje te pjesme. Ne da mi se sada govoriti o razlozima, otišli bi predaleko. Evo su me nedavno zvali iz neke emisije gdje je neki momak htio baš tu pjesmu izvoditi, zaboravila sam koji je show u pitanju... Rekla sam: Ne može! I točka.

Okej, ne inzistiram... Nego, vi ste tekstopisci čudna sorta! Našla sam da ste pod pjesme, ove što ih pjevači pjevaju, potpisani i kao Keti i kao Katica i kao Katja...

- Ma koja Katja?! Gdje ste to našli? Na Googleu? Nikad se nisam potpisala drukčije nego Keti jer mi je to jedino ime kojke mi je moja baba nadjenula! Kakva Katja, kakva Katica...

Ali u ZAMP-ovoj bazi autora sam našla...

- Ma pustite vi te baze! Tako je negdje bilo zabilježeno da nisam ja nego neki meni skroz nepoznat čovjek autor pjesme ‘Jedanaest morskih lavova‘. Čula sam se s tim čovjekom, fini neki gospodin, pa smo to za čas razjasnili. Ne vjerujte svemu što nađete na internetu.

A dobro. Ti morski lavovi, to je ona torcidaška pjesma što je pjeva Ivo Amulić?

- Je. Evo Tomo Mrduljaš radi glazbu za još jednu pjesmu o Hajduku.

Pratite Hajduka?

- Naravno! Pratim sve sportove, Hajduka posebno! Ako me ikad srce prekine, bit će to dok gledam sport na televiziji! Ma ja gledam i atletiku, eto... To mi je ostalo kao nasljeđe od oca, i on je bio sportski fanatik. Od matere sam povukla da sam vješta u rukama, ona je bila frizerka.

A crtu za erotski triler? Od koga ste to povukli?

- Haha.... To mi je došlo samo od sebe, po duhu svetome možda.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zanimljiva žena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => zanimljiva žena 2 0 9362 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-04 12:10:32 [created_by] => 3118 [created_by_alias] => Eda Vujević [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-05 09:07:14 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-03-05 09:06:54 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 285 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti s područja književnosti. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, kultura, književnosti [secure] => 0 [page_title] => Književnost [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Thompsonu napisala hit pa zabranila izvođenje, Keti Crnogorac sada je objavila i novi roman: 'Baš je puno seksa u njemu' page_title=Thompsonu napisala hit pa zabranila izvođenje, Keti Crnogorac sada je objavila i novi roman: 'Baš je puno seksa u njemu' [metakey] => keti crnogorac, keti montenegro, radioaktivne note, beletra, roman [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/04\/26704365.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/04\/26704363.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/04\/26704364.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/04\/26704786.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jadran Babi\u0107","Jadran Babi\u0107","Jadran Babi\u0107","Beletra.hr"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018Samo sam jedno jutro rekla sebi: Idem napisati roman!\u2018<\/p>","

\u2018Nije to sad neko umno \u0161tivo! Light literatura s puno seksa... Ba\u0161 puno seksa\u2018<\/p>","

\u2018Za roman koji se prodavao\u00a0na kioscima\u00a0zaradila sam 1.400 kuna, a jedna zubna navlaka ko\u0161ta vi\u0161e\u2018<\/p>","

Nakladnik romana Keti Montenegro \u2018Radioaktivne note\u2018 je zagreba\u010dka ku\u0107a \u2018Beletra\u2018<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1409","hd_26704365_1920.jpg":"1920x1080","k_26704365_1280.jpg":"1280x1280","k_26704365_1024.jpg":"1024x1024","k_26704365_640.jpg":"640x640","k_26704365_480.jpg":"480x480","k_26704365_340.jpg":"340x340","k_26704365_220.jpg":"220x220","o_26704365_1280.jpg":"1280x939","o_26704365_1024.jpg":"1024x751","o_26704365_640.jpg":"640x469","o_26704365_480.jpg":"480x352","o_26704365_340.jpg":"340x249","o_26704365_220.jpg":"220x161","h_26704365_1280.jpg":"1280x854","h_26704365_1024.jpg":"1024x683","h_26704365_640.jpg":"640x427","h_26704365_480.jpg":"480x320","h_26704365_340.jpg":"340x227","h_26704365_220.jpg":"220x147","pp_26704365_1280.jpg":"1280x1628","pp_26704365_1024.jpg":"1024x1303","pp_26704365_640.jpg":"640x814","pp_26704365_480.jpg":"480x611","pp_26704365_340.jpg":"340x432","pp_26704365_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1417","hd_26704363_1920.jpg":"1920x1080","k_26704363_1280.jpg":"1280x1280","k_26704363_1024.jpg":"1024x1024","k_26704363_640.jpg":"640x640","k_26704363_480.jpg":"480x480","k_26704363_340.jpg":"340x340","k_26704363_220.jpg":"220x220","o_26704363_1280.jpg":"1280x944","o_26704363_1024.jpg":"1024x755","o_26704363_640.jpg":"640x472","o_26704363_480.jpg":"480x354","o_26704363_340.jpg":"340x250","o_26704363_220.jpg":"220x162","h_26704363_1280.jpg":"1280x854","h_26704363_1024.jpg":"1024x683","h_26704363_640.jpg":"640x427","h_26704363_480.jpg":"480x320","h_26704363_340.jpg":"340x227","h_26704363_220.jpg":"220x147","pp_26704363_1280.jpg":"1280x1628","pp_26704363_1024.jpg":"1024x1303","pp_26704363_640.jpg":"640x814","pp_26704363_480.jpg":"480x611","pp_26704363_340.jpg":"340x432","pp_26704363_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1533","hd_26704364_1920.jpg":"1920x1080","k_26704364_1280.jpg":"1280x1280","k_26704364_1024.jpg":"1024x1024","k_26704364_640.jpg":"640x640","k_26704364_480.jpg":"480x480","k_26704364_340.jpg":"340x340","k_26704364_220.jpg":"220x220","o_26704364_1280.jpg":"1280x1022","o_26704364_1024.jpg":"1024x817","o_26704364_640.jpg":"640x511","o_26704364_480.jpg":"480x383","o_26704364_340.jpg":"340x271","o_26704364_220.jpg":"220x175","h_26704364_1280.jpg":"1280x854","h_26704364_1024.jpg":"1024x683","h_26704364_640.jpg":"640x427","h_26704364_480.jpg":"480x320","h_26704364_340.jpg":"340x227","h_26704364_220.jpg":"220x147","pp_26704364_1280.jpg":"1280x1628","pp_26704364_1024.jpg":"1024x1303","pp_26704364_640.jpg":"640x814","pp_26704364_480.jpg":"480x611","pp_26704364_340.jpg":"340x432","pp_26704364_220.jpg":"220x280"},{"size0":"526x773","hd_26704786_1920.jpg":"1920x1080","k_26704786_1280.jpg":"1280x1280","k_26704786_1024.jpg":"1024x1024","k_26704786_640.jpg":"640x640","k_26704786_480.jpg":"480x480","k_26704786_340.jpg":"340x340","k_26704786_220.jpg":"220x220","o_26704786_1280.jpg":"1280x1881","o_26704786_1024.jpg":"1024x1504","o_26704786_640.jpg":"640x940","o_26704786_480.jpg":"480x705","o_26704786_340.jpg":"340x499","o_26704786_220.jpg":"220x323","h_26704786_1280.jpg":"1280x854","h_26704786_1024.jpg":"1024x683","h_26704786_640.jpg":"640x427","h_26704786_480.jpg":"480x320","h_26704786_340.jpg":"340x227","h_26704786_220.jpg":"220x147","pp_26704786_1280.jpg":"1280x1628","pp_26704786_1024.jpg":"1024x1303","pp_26704786_640.jpg":"640x814","pp_26704786_480.jpg":"480x611","pp_26704786_340.jpg":"340x432","pp_26704786_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 285 [name] => Književnost [alias] => knjizevnost [description] => [parent] => 256 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"256","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38139347 Threads: 4 Questions: 7082561639 Slow queries: 3297074 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 607960752 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura/knjizevnost ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 285 [name] => Književnost [alias] => knjizevnost [parent] => 256 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /kultura/knjizevnost ) ) [link] => /kultura/knjizevnost/thompsonu-napisala-hit-pa-zabranila-izvodenje-osebujna-splicanka-sada-je-objavila-novi-roman-bas-je-puno-seksa-u-njemu-1369487 [printLink] => /kultura/knjizevnost/thompsonu-napisala-hit-pa-zabranila-izvodenje-osebujna-splicanka-sada-je-objavila-novi-roman-bas-je-puno-seksa-u-njemu-1369487?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 750367 [name] => keti crnogorac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-04 14:57:40 [main_article_id] => 0 [alias] => keti-crnogorac [link] => /tag/keti-crnogorac ) [1] => stdClass Object ( [id] => 750368 [name] => keti montenegro [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-04 14:57:40 [main_article_id] => 0 [alias] => keti-montenegro [link] => /tag/keti-montenegro ) [2] => stdClass Object ( [id] => 750369 [name] => radioaktivne note [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-04 14:57:40 [main_article_id] => 0 [alias] => radioaktivne-note [link] => /tag/radioaktivne-note ) [3] => stdClass Object ( [id] => 750370 [name] => beletra [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-04 14:57:40 [main_article_id] => 0 [alias] => beletra [link] => /tag/beletra ) [4] => stdClass Object ( [id] => 359495 [name] => roman [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => roman [link] => /tag/roman ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zanimljiva žena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Thompsonu napisala hit pa zabranila izvođenje, osebujna Splićanka sada je objavila novi roman: Baš je puno seksa u njemu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3118 [name] => Eda Vujević [username] => eda.vujevic [email] => eda.vujevic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$fqFkFA4bWh0UxKvTp8AlaewNrIgF32memX1V0YZbOBaPoPk52RrGG [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/eda-vujevic-3118 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1636 [gender] => m [description] => [image] => 1636.jpeg [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1636.jpeg ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/04/26704365.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Jadran Babić [mainImageDesc] =>

‘Samo sam jedno jutro rekla sebi: Idem napisati roman!‘

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/04/26704365.jpg [title] =>

‘Samo sam jedno jutro rekla sebi: Idem napisati roman!‘

Jadran Babić ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/04/26704363.jpg [title] =>

‘Nije to sad neko umno štivo! Light literatura s puno seksa... Baš puno seksa‘

Jadran Babić ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/04/26704364.jpg [title] =>

‘Za roman koji se prodavao na kioscima zaradila sam 1.400 kuna, a jedna zubna navlaka košta više‘

Jadran Babić ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/04/26704786.jpg [title] =>

Nakladnik romana Keti Montenegro ‘Radioaktivne note‘ je zagrebačka kuća ‘Beletra‘

Beletra.hr ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kate je virtuozna saksofonistica je orkestra njujorške Metropolitan opere i održava dvije paralelne ljubavne veze – s dominantnim dirigentom i s prijateljem iz mladosti u Bronxu. Orkestar se priprema za turneju u Australiji, a njihov put žele iskoristiti australski agenti kako bi iz SAD-a iznijeli ukradeno novorazvijeno oružje – formulu i radioaktivni metak koji se aktivira na temperaturi ljudskog tijela.

Zbog veze s dirigentom, kojeg je angažirala australska tajna služba, CIA zadužuje saksofonisticu za vraćanje ukradenog oružja, a za njezin trening vatrenim i hladnim oružjem zadužena je bojnica Sylvia, koja se Kate počinje sviđati na nov način. No, australski agenti također imaju dobro uvježbanu visokorangiranu časnicu čija su specijalnost noževi…

Ovako nakladnik, zagrebačka kuća ‘Beletra‘ opisuje roman "Radioaktivne note" koji je upravo izišao iz tiskare. Riječ je o ‘erotskom trileru čvrste narativne strukture, s osebujnim i atraktivnim likovima, glamuroznim interijerima, akcijom, erotikom i neizvjesnim ishodom‘, a autorica mu je Keti Montenegro, kako se potpisuje Splićanka Keti Crnogorac.

Ova zanimljiva žena jedna je od onih takozvanih ‘splitskih faca‘ – trideset je godina bila stomatologinja s privatnom praksom, autorica nekoliko zbirki pjesama od kojih su mnoge uglazbljene, autorica romana ‘Muškarac koji je previše volio‘, autorica bajki i basni, fotografkinja, slikarica, a napisala je i libreto za mjuzikl ‘Duje i Kate‘. Čak je svojedobno surađivala i sa Slobodnom Dalmacijom pišući stručne članke o dentalnoj medicini...

Ali erotski triler?! Triler još kako tako, ali erotski..?

- Od antike naovamo, samo se tri teme vrte u literaturi – kaže Keti Crnogorac – Rat, ljubav i seks!

Ali ipak, kako vam je pala na um tema seksa? Pa još i trilera? U nas malo tko piše takvo štivo.

- A kako... Teško je to meni reći, neće mi nitko vjerovati. Samo sam jedno jutro rekla sebi: Idem napisati roman! Kao i kad pišem pjesme, nema u mene predumišljaja nego sjednem i pišem, pa šta ispadne. Bez plana i bez programa! U neka doba, bila mi je ovdje jedna prijateljica, ugledna profesorica, pa me pita da gdje su mi zabilješke. Koje zabilješke?! Gdje mi je razrada likova? Koja razrada likova?! Nema toga kod mene, meni je to zamorno. Uzmem papir i olovku i pišem...

Papir? I olovku? Mislite... Računalo?

- Ne mislim računalo! Pišem na papiru. Olovkom.

Ma dajte? Kako vam je uspjelo zaustaviti se na tehnologiji pretprošlog stoljeća?

- A evo, uspjelo mi je... Jako sam slaba s tehnikom! Jedva sam i mobitel savladala. Poslati WhatsApp poruku mi je donedavno bio teški šok.

Ali čekajte... Onda ste morali nekoga platiti da vam rukopis romana prebaci u word? U računalo, mislim..?

- A je! Nije baš ni jeftino, mogu vam reći. Na stranu što se znaju potkrasti i ozbiljne greške. A šta ću, meni se moje pismo čini čitko, pišem velikim štampanim slovima, ali... Možda i nije toliko čitko koliko ja mislim.

Dobro, ajde, ali erotski triler? Olovkom?

- Ma čujte... Nije to sad neko umno štivo! Light literatura s puno seksa... Baš puno seksa.

---

image

Nakladnik romana Keti Montenegro ‘Radioaktivne note‘ je zagrebačka kuća ‘Beletra‘

Beletra.hr
---

Pa dobro, nema veze, seks je tražena roba.

- Šta ja znam... Roman je, po mome mišljenju, predložak za scenarij. Trenutno je u fazi prevođenja na engleski pa će, ja mislim, dobiti i filmsku inačicu. Imam neke prijatelje po svijetu, pa i u Hollywoodu, tako da...Očekujem ekranizaciju.

Vi kao da se snebivate radi te količine seksa? Zašto?

- Ah... Kaže jedna moja prijateljica da sam trolična. Jedno lice sam imala u ordinaciji, drugo ispred Semafora gdje sam visila čitavu mladost, a treće doma. Doma sam prilično konzervativna.

Bogami, ne bije vas takav glas...

- Haha... Javni imidž ne nastaje doma, nego u javnosti. A ja doma držim miljetiće i stolnjačiće na stolićima. Kad ste vidjeli miljetić zadnji put?

A jutros kad sam otvorila oči! Imam ih i ja, još iz dote...

- Stvarno? Aj, neka... Taj dojam da se, kako rekoste, snebivam, proizlazi iz tog mog trećeg, kućnog lica. Imam ja svoju romantičnu stranu.

Naravno. Uostalom, vi ste autorica, rekla bih, evergrina Daleke obale. ‘Nema te‘...

- Je. To je ispalo slučajno... Bilo je to negdje 1993. ili 1994. kad mi je Marijan Ban došao u ordinaciju. Sav natečen! Strašno mu se upalilo zubno meso, bolilo ga je, bio je izvan sebe. Šta ću, dala sam mu prvo antibiotike, naredila da ih uzima i da sedam dana ne mrda iz kuće. A znate da je on bio svojedobno malo svojeglav... Usjediti ga sedam dana bio je projekt! Šta ću, dadem mu svoju zbirku poezije koja je bila taman izašla...

Da se zabavi?

- E, baš tako! I nazovem ga za par dana da ga upitam kako je, je li otok splasnuo, kako se osjeća, i tako... I kaže on da bi uglazbio tu pjesmu! Ma uglazbi, prijatelju, nema problema, samo dođi na kontrolu. I eto, tako je nastao hit!

Iz zubarske stolice?

- Baš tako! Ma čujte, nisam ja neki hiperproduktivni pisac, uglazbljeno je, ne znam, nekih osam, devet pjesama, ali...

Kakvi su uopće odnosi u tom svijetu? Čini mi se da fali dobrih tekstova... Pogotovo ženskim vokalima. Ima krasnih glasova, ali, brate mili, pjevaju same gluparije...

- Haha... A čujte, skladatelji se drže svojih autora, makar pisali i gluparije. Ne znam... Te je barijere nemoguće probiti! Pola splitskih skladatelja nosi moje zube u glavi, ali drže se svojih tekstopisaca. To je i normalno valjda, možda je rizično tražiti nove. Ne znam...

---

image

‘Nije to sad neko umno štivo! Light literatura s puno seksa... Baš puno seksa‘

Jadran Babić
---

Ipak nešto zaradite?

- Evala ZAMP-u! Svake godine na ime autorskih prava sjedne mi nekih osamsto eura. Nije to za baciti budući da mi je mirovina 400 eura.

Samo?! Valjda niste uplaćivali...

- A bogami jesam! Uplaćivala sam sve što je trebalo, ali sam morala u mirovinu prije vremena jer sam se razbolila! Evo sam penzionerka već... Devet godina! Sreća, imam jedan stančić šta sam ga pretvorila u apartman pa se nadožunta i od turista. Sreća je što meni zbilja puno i ne treba, da nije duvana i računa za struju, ne bih ni imala nekih troškova. Imam istu robu već trideset godina, ništa joj ne fali, a niti se debljam, niti mršavim...

Skromni ste, svaka čast! Isto je nakon trideset godina rada, 400 eura malo.

- A toliko je koliko je! Tarife su takve. Recimo, za roman, a prodavao se na kioscima, zaradila sam 1.400 kuna, a jedna zubna navlaka košta više. To su ti neki apsurdi... Ali da sam u mladosti upisala književnost ili likovnu akademiju, bilo bi i manje.

To su bile opcije?

- Jesu! Samo, imam i ja, kao i vi, Kraljicu Majku s kojom nema pregovora. Koja književnost, koja akademija? Rekla mi je da jesam li poludila, ne želim valjda djeci u školi predavati književnost, a za bijednu plaću. A akademija... Ako ti se crta, tko ti brani? To je hobi, rekla mi je. I hvala joj jer... Da sad biram, opet bih bila zubarica!

Stvarno?

- Stvarno! Nema te književnosti ni akademije koja je izazovnija od sedmice dolje lijevo.

Što je izazovno u sedmici?

- Ne možeš joj prići!

Vi i Split i Splićane poznajete ‘u zube‘. Kakvi smo pacijenti?

- A kako tko! Djeca su dobra, s djecom je milina raditi. Dadeš im autić ili lutku i oni kao anđeli! Odrasli... Ima svega. Ima ljudi koji dođu, donesu sliku Toma Cruisa i kažu da hoće baš takve zube. A njegova glava i glava Toma Cruisa, nebo i zemlja. Jedna mi je došla i donijela fotografiju Doris Dragović, da oće baš takve zube! A ne zna da sam te zube Doriski napravila u uvjetima teške muke i panike.

---

image

‘Za roman koji se prodavao na kioscima zaradila sam 1.400 kuna, a jedna zubna navlaka košta više‘

Jadran Babić
---

Što je bilo?

- A bilo je, sjećate se, ono snimanje pjesme ‘Moja Domovina‘, ono na početku rata. A ona dva, tri dana ranije mikrofonom razbila jedinicu! I to je razbila tako da je usred zuba ostao trokut, prazan trokutić. I šta ću, došla ona u ordinaciju, očajna... Ali dobro sam to izvela, eno je i dan, danas s tim zubima jer sam morala sva četiri rekonstruirati, da tako kažem.

A Thompson?

- Šta Thompson?

Pa za njega ste napisali pjesmu ‘Zmija me za srce ugrizla‘. Zar ne?

- Ma da... Ali ne želim pričati o tome. To je mučna priča i ne želim joj se vraćati. Na estradi, znate, ima svega, a uostalom, ja sam i tako zabranila izvođenje te pjesme. Ne da mi se sada govoriti o razlozima, otišli bi predaleko. Evo su me nedavno zvali iz neke emisije gdje je neki momak htio baš tu pjesmu izvoditi, zaboravila sam koji je show u pitanju... Rekla sam: Ne može! I točka.

Okej, ne inzistiram... Nego, vi ste tekstopisci čudna sorta! Našla sam da ste pod pjesme, ove što ih pjevači pjevaju, potpisani i kao Keti i kao Katica i kao Katja...

- Ma koja Katja?! Gdje ste to našli? Na Googleu? Nikad se nisam potpisala drukčije nego Keti jer mi je to jedino ime kojke mi je moja baba nadjenula! Kakva Katja, kakva Katica...

Ali u ZAMP-ovoj bazi autora sam našla...

- Ma pustite vi te baze! Tako je negdje bilo zabilježeno da nisam ja nego neki meni skroz nepoznat čovjek autor pjesme ‘Jedanaest morskih lavova‘. Čula sam se s tim čovjekom, fini neki gospodin, pa smo to za čas razjasnili. Ne vjerujte svemu što nađete na internetu.

A dobro. Ti morski lavovi, to je ona torcidaška pjesma što je pjeva Ivo Amulić?

- Je. Evo Tomo Mrduljaš radi glazbu za još jednu pjesmu o Hajduku.

Pratite Hajduka?

- Naravno! Pratim sve sportove, Hajduka posebno! Ako me ikad srce prekine, bit će to dok gledam sport na televiziji! Ma ja gledam i atletiku, eto... To mi je ostalo kao nasljeđe od oca, i on je bio sportski fanatik. Od matere sam povukla da sam vješta u rukama, ona je bila frizerka.

A crtu za erotski triler? Od koga ste to povukli?

- Haha.... To mi je došlo samo od sebe, po duhu svetome možda.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Jadran Babić Jadran Babić Jadran Babić Beletra.hr
Jadran Babić

‘Samo sam jedno jutro rekla sebi: Idem napisati roman!‘

Jadran Babić

‘Nije to sad neko umno štivo! Light literatura s puno seksa... Baš puno seksa‘

Jadran Babić

‘Za roman koji se prodavao na kioscima zaradila sam 1.400 kuna, a jedna zubna navlaka košta više‘

Beletra.hr

Nakladnik romana Keti Montenegro ‘Radioaktivne note‘ je zagrebačka kuća ‘Beletra‘

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/knjizevnost/thompsonu-napisala-hit-pa-zabranila-izvodenje-osebujna-splicanka-sada-je-objavila-novi-roman-bas-je-puno-seksa-u-njemu-1369487 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=82d53f9736f0364ef53cd6710958b1a24bfbbf77 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Thompsonu+napisala+hit+pa+zabranila+izvo%C4%91enje%2C+osebujna+Spli%C4%87anka+sada+je+objavila+novi+roman%3A+Ba%C5%A1+je+puno+seksa+u+njemu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fknjizevnost%2Fthompsonu-napisala-hit-pa-zabranila-izvodenje-osebujna-splicanka-sada-je-objavila-novi-roman-bas-je-puno-seksa-u-njemu-1369487 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Fknjizevnost%2Fthompsonu-napisala-hit-pa-zabranila-izvodenje-osebujna-splicanka-sada-je-objavila-novi-roman-bas-je-puno-seksa-u-njemu-1369487 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => zanimljiva žena [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Književnostzanimljiva žena

Thompsonu napisala hit pa zabranila izvođenje, osebujna Splićanka sada je objavila novi roman: Baš je puno seksa u njemu

Piše Eda Vujević
5. ožujka 2024. - 10:06

Kate je virtuozna saksofonistica je orkestra njujorške Metropolitan opere i održava dvije paralelne ljubavne veze – s dominantnim dirigentom i s prijateljem iz mladosti u Bronxu. Orkestar se priprema za turneju u Australiji, a njihov put žele iskoristiti australski agenti kako bi iz SAD-a iznijeli ukradeno novorazvijeno oružje – formulu i radioaktivni metak koji se aktivira na temperaturi ljudskog tijela.

Zbog veze s dirigentom, kojeg je angažirala australska tajna služba, CIA zadužuje saksofonisticu za vraćanje ukradenog oružja, a za njezin trening vatrenim i hladnim oružjem zadužena je bojnica Sylvia, koja se Kate počinje sviđati na nov način. No, australski agenti također imaju dobro uvježbanu visokorangiranu časnicu čija su specijalnost noževi…

Ovako nakladnik...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 23:47