StoryEditorOCM
GlazbaTRADICIONALNO

Festival dalmatinskih klapa Omiš sve ljubitelje klapske pjesme dariva koncertima adventskih i božićnih pjesama

Piše Jasenka Leskur
20. prosinca 2023. - 15:43

Festival dalmatinskih klapa Omiš i ovih blagdana, već tradicionalno, sve ljubitelje klapske pjesme dariva koncertima adventskih i božićnih pjesama. Ciklus od tri koncerta pod nazivom "Tiha klapska noć" održat će se u Splitu, Sinju i Omišu.

U Splitu u crkvi Gospe od Zdravlja koncert je 20. prosinca u 20 sati; u Sinju, u crkvi Gospe Sinjske, 27. prosinca u 19 sati, a u Omišu, u crkvi sv. Mihovila 28. prosinca u 19 sati.

Na koncertima će tradicionalne adventske i božićne napjeve i skladbe u a capella klapskim obradama izvoditi renomirane i nagrađivane klape s omiškog Festivala: ženske klape Ventula iz Splita i Mirabela CZK iz Omiša, te muške klape Vokalisti Salone iz Solina i Sinj iz Sinja.

Festival koncerte priređuje u suradnji sa župama: Gospe od Zdravlja Split, Gospe Sinjske u Sinju i župom sv. Mihovila Arkanđela Omiš, a voditeljica koncerata je Edita Lučić Jelić.

Organizatori i izvođači pozivaju sve ljubitelje klapske pisme i ljude otvorena srca da se u što većem broju pridruže na koncertima i s klapama podijele blagdanski duh radosti, prijateljstva, ljubavi i zajedništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 11:09