StoryEditorOCM
DubrovnikU posjetu Dječjem odjelu

Doktori klaunovi u dubrovačkoj bolnici: Crveni nosovi liječe smijehom, svojom su ‘dijagnozom‘ danas zarazili sve koji su im se našli na putu!

Piše L. V.
14. svibnja 2024. - 18:44
Crveni nosovi - klaunovi doktori, doktorice Iskrica i Danica sa Skalica uveselile su svih u Općoj bolnici Dubrovnik i posebno uljepšale bolničke dane pacijentima na Dječjem odjeluBožo Radić/cropix/

Ako ste bolesni - Crveni nos. Ako ste tužni - crveni nos. Ako vas boli - Crveni nos. Vjerujte nam na riječ, njihova je dijagnoza ‘puna vreća smijeha‘ zarazila danas sve s kojima su došle u dodir dr. Iskrica i dr. Danica sa Skalica. Profesionalno ludiranje njima je poziv, a poseban alat je emocija, osmijeh i pozitivna energija.

image

.

Bozo Radic/Cropix

U Hrvatskoj Crveni nosovi-klaunovi doktori djeluju već 14 godina, nebrojeno su puta svoj smijeh i toplinu donijeli u brojne hrvatske ustanove poput bolnica, Dječjih odjela, domova za starije, ali i u katastrofalnim situacijama na područja pogođena potresom i poplavama. Imaju timove u svim većim gradovima, a danas su dva tima Crvenih nosova rasporedila snage - u Dom za starije Domus Christi i na Dječji odjel dubrovačke Opće bolnice. U Domus Christiju ostali su cijelo jutro, dočekani širokim osmijesima kao i uvijek, dok su u dubrovačkoj bolnici potegnuli iz petnih žila i zabavile od prolaznika, do čekaonice te pedijatrijskog odjela. Jedna od rijetkih situacija koje smo doživjeli danas je da je dječji odjel na sreću slabo popunjen, a rijetki mali pacijenti uživali su u zabavi koju su dr. Iskrica i dr. Danica donijele sa sobom. 

image

 Nikola Dabac

Bozo Radic/Cropix

-Uz pomoć smijeha i umjetnosti Crveni nosovi donose, gdje god djeluju. educirani su i ne samo kao umjetnici, kako bi znali s čime se suočavaju na terenu, ovisi tko su njihovi korisnici, što im treba i kako im pristupiti - rekao je umjetnički direktor Crvenih nosova Nikola Dabac. 

image

 Dijana Grizelj Kalcic.
.

Bozo Radic/Cropix

-Svaki boravak u bolnici za dijete i roditelje je traumatičan tako da nam je drago što im možemo olakšati taj boravak. Ovaj današnji posjet je svima donio dozu veselja i smijeha, što nam je itekako potrebno. Djecu nastojimo što manje hospitalizirati, da to liječenje češće bude kroz dnevnu bolnicu, ali uvijek postoji određeni broj djece kojoj je potreban intenzivniji nadzor. Ovakvih posjeta bi svakako trebalo biti češće", rekla je Dijana Grizelj Kalčić, voditeljica odjeća za pedijatriju, a zahvalama i smijehu pridružila se i glavna sestra Dječjeg odjela Ada Brailo.

Najveća zahvala ide građanima, dodali su Crveni nosovi, koji svojim donacijama omogućuju njihovo toliko potrebno djelovanje.

24. svibanj 2024 14:07