StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Marko Bijač i Andro Bušlje će biti prvi suparnici Sandru Suknu 5. lipnja na Final 4 na Malti?

Piše Tonči Vlašić
14. svibnja 2024. - 22:27

U prvoj utakmici posljednjeg kola u četvrtfinalnoj skupini Olympiacos je u Pireju dobio AN Bresciu, skočio u tom trenutku na prvo mjesto, preskočio Ferencvaros, koji je zatim dobio u svom bazenu Zodiac CNA Barcelonetu. Dakle, broj jedan u skupini ‘B‘ je mađarski prvak, a broj dva grčki. Momčad Elvisa Fatovića je bila i prije zadnjeg kola ‘zacimentirana‘ na trećoj poziciji, a AN Brescia na posljednjoj, četvrtoj. 

U Pireju 17:12 za Olympiacos, te je AN Brescia bez boda zaključila nastup u četvrtfinalnoj skupini. Ferencvaros je s 13:11 dobio španjolskog prvaka. U 20. minuti utakmice u Budimpešti riječki sudac Andrej Franulović je pokazao na centar nakon šuta topnika Ferencvarosa Vendela Vigvaria. Je li lopta cijelim obujmom prošla zamišljenu gol crtu? Skočili su gosti, isticali kako nije. Požutio je Fatović, dok je vatar Unai Aguirre, koji je ‘poludio‘ na suce, isključen. Tri minute prije kraja utakmice španjolski prvak je prvi put na samo pogodak zaostatka (10:11), drugi put kad je do kraja ostalo 39 sekundi (11:12), ali nije se uspio obraniti u preostalom vremenu te u priliku izjednačiti. U tom zadnjem napadu domaćina Dušan Mandić je asistirao Szilardu Jansiku za pobjedu. Nicholas Porter, koji je stao na vrata gostiju nakon isključenja Aguirrea, nije se proslavio.

Zodiac CNA Barceloneta nije realizirala prva dva peterca, iduća dva jest. Ukupno ih je imala četiri, Domaćin niti jedan. 

U Pireju Marko Bijač je imao pet obrana, branio je i Emanouil Zerdevas, dok je Andro Bušlje je čuvao centre talijanskog sastava...

SKUPINA ‘B‘

1. Ferencvaros 15 bodova (+7), 2. Olympiacos (Marko Bijač i Andro Bušlje) 14 bodova (+9), 3. Zodaic CNA Barceloneta (trener Elvis Fatović) 7 bodova (+3), 4. AN Brescia bez boda (-19). 

U skupini ‘A‘, koja zadnje kolo igra u srijedu, 15. svibnja, utakmica PRO Recco (trener Sandro Sukno) - Novi Beograd odgovorit će na pitanje tko će biti prvi, a tko drugi. Pobjednik skupine ‘A‘ će u polufinalu igrati protiv Olympiacosa, a drugi u skupini ide na Ferencvaros. Final four se igra na Malti. Polufinala su na rasporedu 5. lipnja, dva dana poslije doznat ćemo tko je prvak Europe. Naslov brani Sandro Sukno s PRO Reccom. 

SKUPINA ‘A‘

1. PRO Recco (trener Sandro Sukno) 14 bodova (+22), 2. Novi Beograd 13 bodova (+12), 3. CN Marseille 3 boda (-11), 4. Jadran Split (Loren Fatović) bez boda (-23). 

U 3. kolu Novi Beograd - PRO Recco 10:10/peterci 4:5 (bod Novom Beogradu, dva PRO Reccu), Jadran Split - CN Marseille 12:14. 

U zadnjem kolu skupine ‘A‘ još igraju CN Marseille - Jadran Split (Loren Fatović). 

SKUPINA ‘B‘

1. Ferencvaros 15 bodova (+7), 2. Olympiacos (Marko Bijač i Andro Bušlje) 14 bodova (+9), 3. Zodaic CNA Barceloneta (trener Elvis Fatović) 7 bodova (+3), 4. AN Brescia bez boda (-19). 

25. svibanj 2024 21:35