StoryEditorOCM
OstaloFESTA SPORTA

Marinku Matuloviću Nagrada za životno djelo. Tko su ostali laureati Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije?

Piše Tonči Vlašić
10. svibnja 2024. - 09:34

Nagradila je i Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije najuspješnije sportaše u protekloj godini, a laureati su Iva Todorić, košarkašica Raguse te Alec Cvinar, jedriličar Orsana. Todorić je u 2023. osvojila s Ragusom duplu krunu, naslov prvaka i kup, te u oba natjecanja bila MVP, a Cvinar je bio šesti na Svjetskom prvenstvu u klasi Ilca 6, do zadnjeg plova bio u igri za postoljem. To šesto mjesto najbolji je plasman jednog Orsanovca na svjetskim prvenstvima.

Trener godine je Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966. i trener hrvatske reprezentacije, najuspješnija ženska ekipa su košarkašice Raguse, a najuspješnija momčad vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja, pobjednici Regionalne lige i osvajači Kupa Hrvatske, doprvaci Hrvatske, te sudionici završnog turnira europske Lige prvaka.

image

Alec Cvinar (Orsan)

Hrvoje Duvancic/www.regate.com/
image

Iva Todorić (Ragusa)

Tonči Vlašić/
image

Košarkašice Raguse - prvakinje Hrvatske 2023.

Tonči Vlašić/
image

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja slave osvajanje Kupa Hrvatske 2023.

Zvonko Pavic/
image

Mateo Semiz (Dubrovnik 1966.)

Tonči Vlašić/

Po tradiciji Zajednica je nagradila i najuspješnije u mlađim uzrastima, a ta priznanja otišla su u ruke Nine Burđelez, rukometašice Dalmatinke iz Ploča i Vlaha Nenadića, plivača Juga.

Zatim, priznanje za promociju i izniman doprinos u razvitku veteranskog sporta Dubrovačko neretvanske županije dobio je član Karate kluba Kakato Željo Perković, dok je Nagrada za životno djelo pripala Marinku Matuloviću, članu Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor.

Priznanja su uručena na svečanosti, koja je održana u palači Sponza. Domaćin svečanosti bio je Blaž Pezo, predsjednik Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije.

USKORO FOTOGRAFIJE SA SVEČANOSTI U SPONZI

27. svibanj 2024 06:44