StoryEditorOCM
KošarkaDOIGRAVANJE ZA PRVAKA

Pljesak ‘Žutima‘ u Gospinom polju, a zatim Dubrovniku, a taj je potrajao: ‘Iza nas je lijepa sezona, ponosan sam na sve što smo napravili u zadnje dvije sezone‘

Piše Tonči Vlašić
5. svibnja 2024. - 21:35

ČETVRTFINALE NA DVIJE POBJEDE

Druga utakmica: Dubrovnik – Split 74:82 (0-2)

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 250. Suci: Martin Vulić, Bojan Kruljac i Josip Modrić. Opunomoćenik: Samir Bajramović.  

DUBROVNIK: J. Vujičić, Klarić (3), Dubelj (17), Guštin (14), Vodopija (4), F. Vujičić (28), Levi (2), Miović, Gizdavčić, Cvitković (6). Trener: Ivan Perinčić.

SPLIT: Funderburk (11), Perković (7), Shorter (17), Sullivan (14), Kalajžić (13), Tišma, Runjić (5), Kučić (3), Vuko (10), Perkušić (2), Dubravčić, Ljubičić. Trener: Slaven Rimac.

Četvrtine: 12:15, 15:28, 23:17, 24:22.

Prva utakmica, Split: Split - Dubrovnik 100:78 (1-0)

Dubrovnik je izjednačio u na 65:65 pet minuta i 17 sekundi prije kraja četvrte četvrtine, ali kvaliteta je na strani Splita, koji je ove sezone dobio svih pet ogleda s povratnikom u najveći rang, koji je lovio ostanak, a ulovio doigravanje. I kad se oglasila sirena, te označila kraj druge utakmice četvrtfinalne serije, prvo se u Gospinom polju zapljeskalo splitskim ‘Žutima‘ na plasmanu u polufinale, a zatim i domaćinu, a taj je pljesak potrajao. Zadovoljni su njegovi navijači. Igrači ne presretni, barem u prvim trenucima nakon utakmice, jer su silno željeli da sezona još potraje, da se mogu pohvaliti s velikom pobjedom.

Split je početkom nastavka imao 18 koševa viška (27:45), početkom posljednje četvrtine deset (53:63), a zatim je letio domaćin, i stigao do izjednačenja. Ali, vrlo brzo je momčad Slavena Rimca opet pobjegla (66:76). Snage sastav Ivana Perinčića za novi povratak nije imao iako je 55 sekundi prije kraja Filip Vujičić svojom petom tricom doveo Dubrovnik do 74:78.

- Ponosan sam na svoje igrače kako se vratili u utakmicu, kako smo odradili nastavak. Crna rupa u drugoj četvrtini, 0:14 serija. Međutim, pokazali su karakter. Vratili su se, a presudila je širina i kvaliteta momčadi Splita. Ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima – rekao je Perinčić, te se osvrnuo na pljesak, kojim je Dubrovnik ispraćen.

- Iza nas je lijepa sezona, ponosan sam na sve što smo napravili u zadnje dvije sezone. Sad nas čeka odmor, a zatim ćemo sjesti, te posložiti stvari za novu sezonu. Vidjeli smo što nam treba za napraviti korak naprijed – rekao je Zadranin na klupi Dubrovnika.

image

Tomislav Cvitković i trener Ivan Perinčić

Tonči Vlašić/

Kraj sezone za Dubrovnik, dok Split nastavlja plovidbu. Čeka sad u polufinalu uspješnijeg iz ogleda Cibona – Zabok (‘Vukovi‘ vode 1:0, druga se igra u ponedjeljak, 6. svibnja).

- Vrlo slična utakmica, kao i u Splitu. Moramo ‘šesnaest‘ puta pobijediti. Greške su vraćale Dubrovnik u igru, a kad im pružiš nekoliko prilika, dogodi se trenutak kad i oni pogode tricu od table, tricu s deset metara i na isteku napada, i nađemo se u problemu. Ali, najvažnije smo ostvarili. Pobijedili smo. Idemo dalje – rekao je Rimac.  

image

Slaven Rimac, trener Splita

Tonči Vlašić/

- Znali smo kako neće biti lako. Pogađao je Dubrovnik neke nemoguće šuteve. Borimo se s rupama u igri. To moramo popraviti. Protiv iskusnijih ekipa te rupe se poslije ne mogu nadoknaditi, i zbog toga to moramo popraviti – osvrnuo se na pobjedu u Dubrovniku i plasman u polufinale Mate Kalajžić, kapetan Splita.

Dubrovnik je ove sezone ostvario 15 pobjeda, sedmi na kraju FAVBET Premijer lige, četvrtfinalist doigravanja za prvaka. Ne čudi što je pljesak u Gospinom polju potrajao.

22. svibanj 2024 23:50