StoryEditorOCM
ZagoraGROBLJE IZA BIOKOVA

Splićani dobro znaju ovaj autobus, vozio im je stalno pod prozorima, ali pogledajte gdje je završio, građani se zgražaju

Piše Mladen Nejašmić
7. svibnja 2024. - 12:30

Ukrajinski autobus, sa skupinom hodočasnika na povratku iz Međugorja, prije godinu dana zbog kvara je zastao u Zagvozdu, pokraj zgrade nekadašnje mjesne ambulante, danas dnevne bolnice koja djeluje u sustavu KBC-a Split.

Od tada do danas, ni naprijed ni natrag. Dapače, dijelovi motora velikog MAN-ova vozila "razasuti" su svuda uokolo zauzimaju parkirališna mjesta i tako onemogućuju normalno korištenje prostora, a ujedno se otežava pristup samom zdravstvenom objektu.

To se vidi i na fotografijama koje su čitatelji poslali našoj redakciji, razočarani neučinkovitošću nadležnih službi. Pokvareni autobus, koji je nekada imao registracijske oznake s područja grada Lviva, mnogima još uvijek poznatijeg po ruskoj inačici Lavov, danas zapravo predstavlja ruglo.

Ljubitelji autobusne scene često su upravo taj autobus, s oznakama Hodočasničkog centra "Heruvym" (Palomnickij centr "Heruvym"), viđali na različitim parkiralištima po Splitu, najčešće kod različitih smještajnih objekata poput studenstkih domova.

Naši čitatelji traže odgovor na pitanje do kada će vozilo koje predstavlja ruglo i u međuvremenu je ostalo bez "tablica", nagrđivati njihovo mjesto i blokirati parkiralište.

- Prije određenog vremena vozač je došao zamoliti je li može ostaviti autobus na platou ispred bolnice samo na koji dan dok se ne otkloni kvar. Budući da su u autobusu bili i putnici, dozvolili smo da se privremeno parkira, dajući mu do znanja da to učini kako nikome ne bi smetao.

Nekoliko dana kasnije došli su mehaničari i obavljali nekakve radove. Pretpostavili smo da će zamijeniti dijelove i otići.

Međutim, od tada se više nitko nije pojavio. Barem ne koliko mi znamo.

Zato smo prije nekoliko mjeseci o svemu upoznali policiju kako bi se pronašao vlasnik i uklonilo vozilo. Do danas nemamo nikakvih podrobnijih informacija.

Ako se uskoro nitko ne pojavi, naše komunalno redarstvo postupiti će po dužnosti. Tako da ćemo vozilo uz pomoć ovlaštene tvrtke otegliti iz našeg mjesta - komentira cijeli slučaj Miroslav Gaće, načelnik Općine Zagvozd.

image
Snimio čitatelj
image
Snimio čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 23:12