stdClass Object ( [id] => 1382625 [title] => General Norac u tišini vrti milijune: kompleks u Sinju prodao je Austrijancima za šoping-centar, ali nije sve bajno [alias] => general-norac-u-tisini-vrti-milijune-kompleks-u-sinju-prodao-je-za-austrijancima-za-soping-centar-ali-nije-sve-bajno [catid] => 251 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Odbijanje pojedinih zahtjeva investitora tijekom ishođenja dokumentacije za projekte sastavni je dio procedure.

Iznenađenje je, ipak, kad se to dogodi u fazi traženja građevinske dozvole kao ključne isprave, jer se očekuje da su moguće greške u dotadašnjim radnjama ispravljene, a izostavljene stavke dodane.

Ne uvijek, pokazala je situacija u kojoj se ovih dana našla zagrebačka tvrtka "Stop Shop Development", investitor trgovačkog centra i trafostanice u Sinju.

Sinjski odsjek županijskog Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje donio je, naime, rješenje kojim spomenutom prodajnom lancu odbija zahtjev za izdavanje građevinske dozvole na Putu Piketa, ulici koja iz središta alkarskoga grada vodi na istok prema hipodromu, sportskom aerodromu i Otoku.

Razlog? Županijska uprava za ceste Split (ŽUC) obustavila je postupak izdavanja potvrde glavnog projekta. Budući da investitorska tvrtka nije iskoristila zakonsku mogućnost izjavljivanja žalbe, nije dobila ni građevinsku dozvolu.

Iz sjedišta "Stop Shopa" u Zagrebu rečeno nam je da za sada još nisu ispunjeni svi uvjeti za izdavanje dozvole, koje tvrtka trenutno rješava pa će nakon ispunjenja svih propisanih preduvjeta podnijeti novi zahtjev. Pri tome su dodali da je riječ o uobičajenoj proceduri koja za sada ne utječe na završetak izgradnje retail parka "Stop Shop" planiranog u 2025. godini.

O kojim je neispunjenim uvjetima riječ, nisu naveli, ali smo ih doznali u ŽUC-u, gdje su nam precizirali da se radi o glavnom projektu za trgovački centar s trafostanicom uz cestu Sinj – Otok koja je u nadležnosti te regionalne ustanove.

Postupak je službeno obustavljen zato što glavni projekt nije bio izrađen u skladu s posebnim uvjetima ŽUC-a. U međuvremenu su županijska institucija i ulagačka kompanija održali sastanak na kojem je investitor upoznat s nedostacima projekta te upućen u način njihova rješavanja.

---

image

Novi šoping-centar gradit će se na istočnom dijelu alkarskoga grada, uz prometnicu prema hipodromu, aerodromu i Otoku

Joško Ponoš/Cropix
---

– Budući da je riječ o izgradnji centra s više od 200 parkirališnih mjesta, novi priključak će značajno opteretiti promet na cesti Sinj – Otok pa je stoga izrađena revizija sigurnosti prometa, koja je pokazala kako je kružno raskrižje najbolje rješenje za priključak budućeg centra na javnu prometnicu – naglašavaju u ŽUC-u, dodajući da će u skladu s tim "investitor o svom trošku pripremiti dokumentaciju i izgraditi novi rotor s priključkom za budući prodajni centar".

Ne samo stanovnici Sinja, nego i šira javnost u navedenoj će lokaciji prepoznati građevinsko zemljište u tvorničkom krugu nekadašnje Ciglane, koje je u više navrata mijenjalo vlasnika.

U jednom trenutku bila je to splitska tvrtka "Zusammen" (njemačka riječ za "Zajedno") uz koju se veže ime general-bojnika u miru i zapovjednika HV-a Mirka Norca iz Otoka, u dva navrata osuđivanog za ratne zločine.

Kompaniju registriranu, među ostalim, za iznajmljivanje i davanje u zakup strojeva, opreme i materijalnih dobara, "Zusammen" su osnovali Marina Norac-Kevo iz Splita i Ante Norac-Kevo iz Otoka, generalov otac, ali i Mirko Norac je posredstvom tvrtke stekao prostor bivše sinjske klaonice i stanice za otkup kože.

Poslovao je i na zapadnom dijelu grada gdje drži oko 33 tisuće kvadrata tvorničkog kruga tvrtke "Ciglana Sinj" u stečaju. Tvrtka "Zusammen" je od tadašnje Hypo banke, odnosno od njezina sljednika "H-Abduca", otkupila hipotekarna potraživanja na imovinu propalog poduzeća i time postala razlučni vjerovnik. Taj joj je status dao prednost pa je kupovninu u iznosu od tadašnjih 5,7 milijuna kuna (oko 757 tisuća eura) "prebila" svojim potraživanjem.

Što se tiče nekretnina uz Put Piketa, površine oko 25 tisuća kvadrata, prodala ih je "Stop Shop Developmentu" što se vidi iz javno dostupne dokumentacije.

---

image

Zlatko Canjuga, nekadašnji Tuđmanov bliski suradnik, poslovno je povezan s Todorićem i obiteljski sa sinjskim Glavicama, sve preko supruge Piruške

Ranko Šuvar/Cropix
---

Nije nepoznanica da je "Stop Shop Development" krajem 2021. godine nastao iz tvrtke "Ens Development" kojoj je jedan od suvlasnika bio dobro poznati HDZ-ovac Zlatko Canjuga, bivši glavni tajnik stranke te savjetnik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

U žiži sportske javnosti bio je kao predsjednik NK Dinamo, koji je u tim turbulentnim vremenima nosio ime NK Croatia koje, međutim, nije opstalo pa je vraćen navijačima puno draži Dinamo.

Druga suvlasnica bila je Martina Novosel, koju je javnost upoznala kad je 1997. izabrana za Miss Hrvatske, ali ju je više upamtila kao bivšu snahu poduzetnika Ivice Todorića što je postala udajom za njegova sina Antu.

A kad smo već kod obiteljskih veza spomenimo da je Canjugina supruga Piruška, rođena Dinarina s čvrstim korijenima u obližnjim Glavicama, godinama bila u vrhu Todorićeva koncerna "Agrokor".

"Ens Development" se bavio upravljanjem nekretninama uz naplatu ili na osnovi ugovora, da bi ga ulaganjem 80 milijuna eura u danom trenutku preuzela austrijska "Imbea Immoeast" koja je na hrvatsko tržište uvela lanac prodajnih centara "Stop Shop". Sukladno tome i tvrtka je dobila ime "Stop Shop Development".

Sljedeći centar gradit će se, kako smo naveli u Sinju i prema procjenama bit će veličine do 10 tisuća kvadrata. Iz tvrtke nam je rečeno da je "Stop Shop" u razvoju svog poslovanja usmjeren na gradove srednje veličine (upravo su ishodovali građevinsku dozvolu za sličan projekt u Gospiću, a već duže vremena pripremaju teren u Kninu), a retail parkovi brenda predstavljaju jasnu alternativu trgovačkim centrima u velikim gradovima.

S obzirom na širenje lokacija po cijeloj Hrvatskoj Sinj im se pokazao, naglasili su, kao idealan grad za gradnju novog "Stop Shopa", dok je sama lokacija odabrana prema standardnim kriterijima kompanije, prema kojima se svi centri grade na pozicijama koje su vrlo dobro prometno povezane s ostatkom grada u kojemu su locirane te ih karakterizira lakoća pristupa i dobra prometna povezanost javnim prijevozom iz svih dijelova grada.

---

image

U Dalmaciji je ‘Stop Shop‘ prisutan od svibnja 2022. kada je otvoren prodajni centar u krugu nekadašnjeg ‘Jugovinila‘ u Kaštel Sućurcu

‘Stop Shop Development‘
---

– Novi sinjski prodajni objekt će kao i sve ostale lokacije zaposliti stotinjak stanovnika lokalnog područja, a građanima Sinja i okolice ponudit će izbor proizvoda najrazličitije namjene – odjeće, obuće, kućanskih potrepština, prehrambenih namirnica, drogerijskih proizvoda i kozmetike, proizvoda za djecu te kućne ljubimce. Podsjetimo da je osnovna karakteristika objekata "Stop Shopa" ulaz u svaku trgovinu s parkirališta, što znači da nema zajedničkih prostora, što pak smanjuje troškove održavanja objekta – naglašavaju iz tvrtke.

U samoj Dalmaciji "Stop Shop" je prisutan od svibnja 2022. godine kada je otvoren njihov prodajni centar u krugu nekadašnjeg "Jugovinila" u Kaštel Sućurcu.

Kompanija u Hrvatskoj posluje inače na 13 lokacija – Valpovo, Našice, Osijek, Ludbreg, Kaštel Sućurac, Velika Gorica, Gospić, Daruvar, Vinkovci, Pazin, Labin, Čakovec i Đakovo. Svoje poslovanje nastavlja širiti pa je do kraja 2024. godine planirano otvorenje još četiri retail parka i to na lokacijama u Vukovaru, Dugom Selu, Virovitici i Krapini.

---

Ključne brojke o projektu


10

tisuća četvornih metara zauzimat će budući trgovački prostori u koje se, prema modelu retail parka, ulazi izravno s parkirališta

200

vozila moći će se smjestiti na parkiralištu ispred planiranog ‘Stop Shopa‘ u Sinju koje će se spajati na vrlo frekventnu cestu

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => U IGRI I - CANJUGA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => U IGRI I - CANJUGA 2 0 6865 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-19 22:47:09 [created_by] => 3137 [created_by_alias] => Jadranka Matić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-21 21:07:45 [modified_by] => 3137 [publish_up] => 2024-04-21 20:25:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 251 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Dalmatinske zagore. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, zagora [secure] => 0 [page_title] => Zagora [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=General Norac u tišini vrti milijune: kompleks u Sinju prodao je Austrijancima za šoping-centar, ali nije sve bajno page_title=General Norac u tišini vrti milijune: kompleks u Sinju prodao je Austrijancima za šoping-centar, ali nije sve bajno [metakey] => Mirko Norac, Stop Shop Development, zlatko canjuga, ŠOPING CENTAR, Sinj [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/20\/26011161.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/20\/26983010.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/20\/1357705.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/20\/21046456.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["\u017deljko Puhovski\/Cropix","\u2018Stop Shop Development\u2018","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Ranko \u0160uvar\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Tvrtka Mirka Norca otkupila je veliko zemlji\u0161te od nekada\u0161nje\u00a0 klaonice i stanice za otkup ko\u017ee i dobro ga preprodala<\/p>","

U Dalmaciji je \u2018Stop Shop\u2018 prisutan od svibnja 2022. kada je otvoren prodajni centar u krugu nekada\u0161njeg \u2018Jugovinila\u2018 u Ka\u0161tel Su\u0107urcu<\/p>","

Novi \u0161oping-centar gradit \u0107e se na isto\u010dnom dijelu alkarskoga grada, uz prometnicu prema hipodromu, aerodromu i Otoku<\/p>","

Zlatko Canjuga, nekada\u0161nji Tu\u0111manov bliski suradnik, poslovno je povezan s Todori\u0107em i obiteljski sa sinjskim Glavicama, sve preko supruge Piru\u0161ke<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26011161_1920.jpg":"1920x1080","k_26011161_1280.jpg":"1280x1280","k_26011161_1024.jpg":"1024x1024","k_26011161_640.jpg":"640x640","k_26011161_480.jpg":"480x480","k_26011161_340.jpg":"340x340","k_26011161_220.jpg":"220x220","o_26011161_1280.jpg":"1280x853","o_26011161_1024.jpg":"1024x682","o_26011161_640.jpg":"640x426","o_26011161_480.jpg":"480x320","o_26011161_340.jpg":"340x226","o_26011161_220.jpg":"220x146","h_26011161_1280.jpg":"1280x854","h_26011161_1024.jpg":"1024x683","h_26011161_640.jpg":"640x427","h_26011161_480.jpg":"480x320","h_26011161_340.jpg":"340x227","h_26011161_220.jpg":"220x147","pp_26011161_1280.jpg":"1280x1628","pp_26011161_1024.jpg":"1024x1303","pp_26011161_640.jpg":"640x814","pp_26011161_480.jpg":"480x611","pp_26011161_340.jpg":"340x432","pp_26011161_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1409","hd_26983010_1920.jpg":"1920x1080","k_26983010_1280.jpg":"1280x1280","k_26983010_1024.jpg":"1024x1024","k_26983010_640.jpg":"640x640","k_26983010_480.jpg":"480x480","k_26983010_340.jpg":"340x340","k_26983010_220.jpg":"220x220","o_26983010_1280.jpg":"1280x939","o_26983010_1024.jpg":"1024x751","o_26983010_640.jpg":"640x469","o_26983010_480.jpg":"480x352","o_26983010_340.jpg":"340x249","o_26983010_220.jpg":"220x161","h_26983010_1280.jpg":"1280x854","h_26983010_1024.jpg":"1024x683","h_26983010_640.jpg":"640x427","h_26983010_480.jpg":"480x320","h_26983010_340.jpg":"340x227","h_26983010_220.jpg":"220x147","pp_26983010_1280.jpg":"1280x1628","pp_26983010_1024.jpg":"1024x1303","pp_26983010_640.jpg":"640x814","pp_26983010_480.jpg":"480x611","pp_26983010_340.jpg":"340x432","pp_26983010_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1087","hd_1357705_1920.jpg":"1920x1080","k_1357705_1280.jpg":"1280x1280","k_1357705_1024.jpg":"1024x1024","k_1357705_640.jpg":"640x640","k_1357705_480.jpg":"480x480","k_1357705_340.jpg":"340x340","k_1357705_220.jpg":"220x220","o_1357705_1280.jpg":"1280x724","o_1357705_1024.jpg":"1024x579","o_1357705_640.jpg":"640x362","o_1357705_480.jpg":"480x271","o_1357705_340.jpg":"340x192","o_1357705_220.jpg":"220x124","h_1357705_1280.jpg":"1280x854","h_1357705_1024.jpg":"1024x683","h_1357705_640.jpg":"640x427","h_1357705_480.jpg":"480x320","h_1357705_340.jpg":"340x227","h_1357705_220.jpg":"220x147","pp_1357705_1280.jpg":"1280x1628","pp_1357705_1024.jpg":"1024x1303","pp_1357705_640.jpg":"640x814","pp_1357705_480.jpg":"480x611","pp_1357705_340.jpg":"340x432","pp_1357705_220.jpg":"220x280"},{"size0":"900x600","hd_21046456_1920.jpg":"1920x1080","k_21046456_1280.jpg":"1280x1280","k_21046456_1024.jpg":"1024x1024","k_21046456_640.jpg":"640x640","k_21046456_480.jpg":"480x480","k_21046456_340.jpg":"340x340","k_21046456_220.jpg":"220x220","o_21046456_1280.jpg":"1280x853","o_21046456_1024.jpg":"1024x682","o_21046456_640.jpg":"640x426","o_21046456_480.jpg":"480x320","o_21046456_340.jpg":"340x226","o_21046456_220.jpg":"220x146","h_21046456_1280.jpg":"1280x854","h_21046456_1024.jpg":"1024x683","h_21046456_640.jpg":"640x427","h_21046456_480.jpg":"480x320","h_21046456_340.jpg":"340x227","h_21046456_220.jpg":"220x147","pp_21046456_1280.jpg":"1280x1628","pp_21046456_1024.jpg":"1024x1303","pp_21046456_640.jpg":"640x814","pp_21046456_480.jpg":"480x611","pp_21046456_340.jpg":"340x432","pp_21046456_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 251 [name] => Zagora [alias] => zagora [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7517155 Threads: 11 Questions: 1540219509 Slow queries: 4686138 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110922085 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/zagora ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 251 [name] => Zagora [alias] => zagora [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/zagora ) ) [link] => /dalmacija/zagora/general-norac-u-tisini-vrti-milijune-kompleks-u-sinju-prodao-je-za-austrijancima-za-soping-centar-ali-nije-sve-bajno-1382625 [printLink] => /dalmacija/zagora/general-norac-u-tisini-vrti-milijune-kompleks-u-sinju-prodao-je-za-austrijancima-za-soping-centar-ali-nije-sve-bajno-1382625?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 323661 [name] => Mirko Norac [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mirko-norac [link] => /tag/mirko-norac ) [1] => stdClass Object ( [id] => 756336 [name] => Stop Shop Development [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-04-21 22:25:46 [main_article_id] => 0 [alias] => stop-shop-development [link] => /tag/stop-shop-development ) [2] => stdClass Object ( [id] => 625178 [name] => zlatko canjuga [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-12-10 11:12:04 [main_article_id] => 0 [alias] => zlatko-canjuga [link] => /tag/zlatko-canjuga ) [3] => stdClass Object ( [id] => 395983 [name] => ŠOPING CENTAR [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => soping-centar [link] => /tag/soping-centar ) [4] => stdClass Object ( [id] => 362381 [name] => Sinj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sinj [link] => /tag/sinj ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => U IGRI I - CANJUGA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => General Norac u tišini vrti milijune: kompleks u Sinju prodao je Austrijancima za šoping-centar, ali nije sve bajno [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3137 [name] => Jadranka Matić [username] => jadranka-mati [email] => jadranka-mati@sd.hr [password] => $2y$10$rptinSbM9PNBMdkwW36PieXnKxJh3/XMK/zTP6X3O7dCT3CR0tQta [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/jadranka-matic-3137 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1655 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/af2202406651f2ab1229c153eb4611e2?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/20/26011161.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Željko Puhovski/Cropix [mainImageDesc] =>

Tvrtka Mirka Norca otkupila je veliko zemljište od nekadašnje  klaonice i stanice za otkup kože i dobro ga preprodala

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/20/26011161.jpg [title] =>

Tvrtka Mirka Norca otkupila je veliko zemljište od nekadašnje  klaonice i stanice za otkup kože i dobro ga preprodala

Željko Puhovski/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/20/26983010.jpg [title] =>

U Dalmaciji je ‘Stop Shop‘ prisutan od svibnja 2022. kada je otvoren prodajni centar u krugu nekadašnjeg ‘Jugovinila‘ u Kaštel Sućurcu

‘Stop Shop Development‘ ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/20/1357705.jpg [title] =>

Novi šoping-centar gradit će se na istočnom dijelu alkarskoga grada, uz prometnicu prema hipodromu, aerodromu i Otoku

Joško Ponoš/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/20/21046456.jpg [title] =>

Zlatko Canjuga, nekadašnji Tuđmanov bliski suradnik, poslovno je povezan s Todorićem i obiteljski sa sinjskim Glavicama, sve preko supruge Piruške

Ranko Šuvar/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Odbijanje pojedinih zahtjeva investitora tijekom ishođenja dokumentacije za projekte sastavni je dio procedure.

Iznenađenje je, ipak, kad se to dogodi u fazi traženja građevinske dozvole kao ključne isprave, jer se očekuje da su moguće greške u dotadašnjim radnjama ispravljene, a izostavljene stavke dodane.

Ne uvijek, pokazala je situacija u kojoj se ovih dana našla zagrebačka tvrtka "Stop Shop Development", investitor trgovačkog centra i trafostanice u Sinju.

Sinjski odsjek županijskog Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje donio je, naime, rješenje kojim spomenutom prodajnom lancu odbija zahtjev za izdavanje građevinske dozvole na Putu Piketa, ulici koja iz središta alkarskoga grada vodi na istok prema hipodromu, sportskom aerodromu i Otoku.

Razlog? Županijska uprava za ceste Split (ŽUC) obustavila je postupak izdavanja potvrde glavnog projekta. Budući da investitorska tvrtka nije iskoristila zakonsku mogućnost izjavljivanja žalbe, nije dobila ni građevinsku dozvolu.

Iz sjedišta "Stop Shopa" u Zagrebu rečeno nam je da za sada još nisu ispunjeni svi uvjeti za izdavanje dozvole, koje tvrtka trenutno rješava pa će nakon ispunjenja svih propisanih preduvjeta podnijeti novi zahtjev. Pri tome su dodali da je riječ o uobičajenoj proceduri koja za sada ne utječe na završetak izgradnje retail parka "Stop Shop" planiranog u 2025. godini.

O kojim je neispunjenim uvjetima riječ, nisu naveli, ali smo ih doznali u ŽUC-u, gdje su nam precizirali da se radi o glavnom projektu za trgovački centar s trafostanicom uz cestu Sinj – Otok koja je u nadležnosti te regionalne ustanove.

Postupak je službeno obustavljen zato što glavni projekt nije bio izrađen u skladu s posebnim uvjetima ŽUC-a. U međuvremenu su županijska institucija i ulagačka kompanija održali sastanak na kojem je investitor upoznat s nedostacima projekta te upućen u način njihova rješavanja.

---

image

Novi šoping-centar gradit će se na istočnom dijelu alkarskoga grada, uz prometnicu prema hipodromu, aerodromu i Otoku

Joško Ponoš/Cropix
---

– Budući da je riječ o izgradnji centra s više od 200 parkirališnih mjesta, novi priključak će značajno opteretiti promet na cesti Sinj – Otok pa je stoga izrađena revizija sigurnosti prometa, koja je pokazala kako je kružno raskrižje najbolje rješenje za priključak budućeg centra na javnu prometnicu – naglašavaju u ŽUC-u, dodajući da će u skladu s tim "investitor o svom trošku pripremiti dokumentaciju i izgraditi novi rotor s priključkom za budući prodajni centar".

Ne samo stanovnici Sinja, nego i šira javnost u navedenoj će lokaciji prepoznati građevinsko zemljište u tvorničkom krugu nekadašnje Ciglane, koje je u više navrata mijenjalo vlasnika.

U jednom trenutku bila je to splitska tvrtka "Zusammen" (njemačka riječ za "Zajedno") uz koju se veže ime general-bojnika u miru i zapovjednika HV-a Mirka Norca iz Otoka, u dva navrata osuđivanog za ratne zločine.

Kompaniju registriranu, među ostalim, za iznajmljivanje i davanje u zakup strojeva, opreme i materijalnih dobara, "Zusammen" su osnovali Marina Norac-Kevo iz Splita i Ante Norac-Kevo iz Otoka, generalov otac, ali i Mirko Norac je posredstvom tvrtke stekao prostor bivše sinjske klaonice i stanice za otkup kože.

Poslovao je i na zapadnom dijelu grada gdje drži oko 33 tisuće kvadrata tvorničkog kruga tvrtke "Ciglana Sinj" u stečaju. Tvrtka "Zusammen" je od tadašnje Hypo banke, odnosno od njezina sljednika "H-Abduca", otkupila hipotekarna potraživanja na imovinu propalog poduzeća i time postala razlučni vjerovnik. Taj joj je status dao prednost pa je kupovninu u iznosu od tadašnjih 5,7 milijuna kuna (oko 757 tisuća eura) "prebila" svojim potraživanjem.

Što se tiče nekretnina uz Put Piketa, površine oko 25 tisuća kvadrata, prodala ih je "Stop Shop Developmentu" što se vidi iz javno dostupne dokumentacije.

---

image

Zlatko Canjuga, nekadašnji Tuđmanov bliski suradnik, poslovno je povezan s Todorićem i obiteljski sa sinjskim Glavicama, sve preko supruge Piruške

Ranko Šuvar/Cropix
---

Nije nepoznanica da je "Stop Shop Development" krajem 2021. godine nastao iz tvrtke "Ens Development" kojoj je jedan od suvlasnika bio dobro poznati HDZ-ovac Zlatko Canjuga, bivši glavni tajnik stranke te savjetnik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

U žiži sportske javnosti bio je kao predsjednik NK Dinamo, koji je u tim turbulentnim vremenima nosio ime NK Croatia koje, međutim, nije opstalo pa je vraćen navijačima puno draži Dinamo.

Druga suvlasnica bila je Martina Novosel, koju je javnost upoznala kad je 1997. izabrana za Miss Hrvatske, ali ju je više upamtila kao bivšu snahu poduzetnika Ivice Todorića što je postala udajom za njegova sina Antu.

A kad smo već kod obiteljskih veza spomenimo da je Canjugina supruga Piruška, rođena Dinarina s čvrstim korijenima u obližnjim Glavicama, godinama bila u vrhu Todorićeva koncerna "Agrokor".

"Ens Development" se bavio upravljanjem nekretninama uz naplatu ili na osnovi ugovora, da bi ga ulaganjem 80 milijuna eura u danom trenutku preuzela austrijska "Imbea Immoeast" koja je na hrvatsko tržište uvela lanac prodajnih centara "Stop Shop". Sukladno tome i tvrtka je dobila ime "Stop Shop Development".

Sljedeći centar gradit će se, kako smo naveli u Sinju i prema procjenama bit će veličine do 10 tisuća kvadrata. Iz tvrtke nam je rečeno da je "Stop Shop" u razvoju svog poslovanja usmjeren na gradove srednje veličine (upravo su ishodovali građevinsku dozvolu za sličan projekt u Gospiću, a već duže vremena pripremaju teren u Kninu), a retail parkovi brenda predstavljaju jasnu alternativu trgovačkim centrima u velikim gradovima.

S obzirom na širenje lokacija po cijeloj Hrvatskoj Sinj im se pokazao, naglasili su, kao idealan grad za gradnju novog "Stop Shopa", dok je sama lokacija odabrana prema standardnim kriterijima kompanije, prema kojima se svi centri grade na pozicijama koje su vrlo dobro prometno povezane s ostatkom grada u kojemu su locirane te ih karakterizira lakoća pristupa i dobra prometna povezanost javnim prijevozom iz svih dijelova grada.

---

image

U Dalmaciji je ‘Stop Shop‘ prisutan od svibnja 2022. kada je otvoren prodajni centar u krugu nekadašnjeg ‘Jugovinila‘ u Kaštel Sućurcu

‘Stop Shop Development‘
---

– Novi sinjski prodajni objekt će kao i sve ostale lokacije zaposliti stotinjak stanovnika lokalnog područja, a građanima Sinja i okolice ponudit će izbor proizvoda najrazličitije namjene – odjeće, obuće, kućanskih potrepština, prehrambenih namirnica, drogerijskih proizvoda i kozmetike, proizvoda za djecu te kućne ljubimce. Podsjetimo da je osnovna karakteristika objekata "Stop Shopa" ulaz u svaku trgovinu s parkirališta, što znači da nema zajedničkih prostora, što pak smanjuje troškove održavanja objekta – naglašavaju iz tvrtke.

U samoj Dalmaciji "Stop Shop" je prisutan od svibnja 2022. godine kada je otvoren njihov prodajni centar u krugu nekadašnjeg "Jugovinila" u Kaštel Sućurcu.

Kompanija u Hrvatskoj posluje inače na 13 lokacija – Valpovo, Našice, Osijek, Ludbreg, Kaštel Sućurac, Velika Gorica, Gospić, Daruvar, Vinkovci, Pazin, Labin, Čakovec i Đakovo. Svoje poslovanje nastavlja širiti pa je do kraja 2024. godine planirano otvorenje još četiri retail parka i to na lokacijama u Vukovaru, Dugom Selu, Virovitici i Krapini.

---

Ključne brojke o projektu


10

tisuća četvornih metara zauzimat će budući trgovački prostori u koje se, prema modelu retail parka, ulazi izravno s parkirališta

200

vozila moći će se smjestiti na parkiralištu ispred planiranog ‘Stop Shopa‘ u Sinju koje će se spajati na vrlo frekventnu cestu

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Željko Puhovski/Cropix ‘Stop Shop Development‘ Joško Ponoš/Cropix Ranko Šuvar/Cropix
Željko Puhovski/Cropix

Tvrtka Mirka Norca otkupila je veliko zemljište od nekadašnje  klaonice i stanice za otkup kože i dobro ga preprodala

‘Stop Shop Development‘

U Dalmaciji je ‘Stop Shop‘ prisutan od svibnja 2022. kada je otvoren prodajni centar u krugu nekadašnjeg ‘Jugovinila‘ u Kaštel Sućurcu

Joško Ponoš/Cropix

Novi šoping-centar gradit će se na istočnom dijelu alkarskoga grada, uz prometnicu prema hipodromu, aerodromu i Otoku

Ranko Šuvar/Cropix

Zlatko Canjuga, nekadašnji Tuđmanov bliski suradnik, poslovno je povezan s Todorićem i obiteljski sa sinjskim Glavicama, sve preko supruge Piruške

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/zagora/general-norac-u-tisini-vrti-milijune-kompleks-u-sinju-prodao-je-za-austrijancima-za-soping-centar-ali-nije-sve-bajno-1382625 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=bd01facbf229949c07dfc9fbf5b9a4c2826738ce [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=General+Norac+u+ti%C5%A1ini+vrti+milijune%3A+kompleks+u+Sinju+prodao+je+Austrijancima+za+%C5%A1oping-centar%2C+ali+nije+sve+bajno&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fzagora%2Fgeneral-norac-u-tisini-vrti-milijune-kompleks-u-sinju-prodao-je-za-austrijancima-za-soping-centar-ali-nije-sve-bajno-1382625 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fzagora%2Fgeneral-norac-u-tisini-vrti-milijune-kompleks-u-sinju-prodao-je-za-austrijancima-za-soping-centar-ali-nije-sve-bajno-1382625 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => U IGRI I - CANJUGA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
ZagoraU IGRI I - CANJUGA

General Norac u tišini vrti milijune: kompleks u Sinju prodao je Austrijancima za šoping-centar, ali nije sve bajno

Piše Jadranka Matić
21. travnja 2024. - 22:25
Tvrtka Mirka Norca otkupila je veliko zemljište od nekadašnje  klaonice i stanice za otkup kože i dobro ga preprodalaŽeljko Puhovski/Cropix

Odbijanje pojedinih zahtjeva investitora tijekom ishođenja dokumentacije za projekte sastavni je dio procedure.

Iznenađenje je, ipak, kad se to dogodi u fazi traženja građevinske dozvole kao ključne isprave, jer se očekuje da su moguće greške u dotadašnjim radnjama ispravljene, a izostavljene stavke dodane.

Ne uvijek, pokazala je situacija u kojoj se ovih dana našla zagrebačka tvrtka "Stop Shop Development", investitor trgovačkog centra i trafostanice u Sinju.

Sinjski odsjek županijskog Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje donio je, naime, rješenje kojim spomenutom prodajnom lancu odbija zahtjev za izdavanje građevinske dozvole na Putu Piketa, ulici koja iz središta alkarskoga grada vodi na istok prema hipodromu, sportskom aerodromu i Otoku.

Razlog? Županij...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 09:21