StoryEditorOCM
OtociZAUSTAVITE VOZILO

Prometna policija pročešljala Šoltu, u svega nekoliko sati kaznili vozače za 30 prekršaja, evo što su sve otkrili

Piše Dalmacija SD
13. svibnja 2024. - 16:29

Na otoku Šolti policijski službenici Postaje prometne policije Split tijekom petka, 10. svibnja 2024. godine proveli su intenzivan nadzor i kontrolu cestovnog prometa. Ukupno je sankcionirano 30 prometnih prekršaja:

· 16 prekršaja prekoračenja brzine,

· 9 nekorištenja sigurnosnog pojasa,

· 3 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje

· 1 prekršaj upravljanje vozilom bez dozvole s pripadajućom kategorijom,

· 1 prekršaj vezano uz istek važenja prometne dozvole.

Najveći broj sankcioniranih prometnih prekršaja bili su takozvani "faktori rizika" zbog kojih dolazi do najtežih prometnih nesreća, a u dva slučaja inicirana su kriminalistička istraživanja koja se odnose na postavljanje nepripadajućih registarskih oznaka na vozila, izvijestili su danas iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Obzirom da će se s dolaskom turističke sezone na svim otocima Splitsko-dalmatinske županije, pa tako i na Šolti, znatno povećati broj sudionika cestovnog prometa, planirat ćemo tijekom ljeta provođenje dodatnih nadzora i kontrole prometa na cestama i na otocima kako bi stanje sigurnosti prometa na cestama bilo na dobroj razini.

Intenziviranje cestovnog prometa stavlja pred sudionike, posebno vozače potrebnu dodatnog opreza i odgovornog ponašanja.

Svim sudionicima u prometu još jednom skrećemo pozornost na obvezu poštivanja zakona i prometnih pravila, poručili su iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 11:50