StoryEditorOCM
ObalaZAMALO GA ‘SKRATIO‘

Zbog 150 eura duga, poznati frizer zaprijetio da će zaklati prijatelja, došao mu u stan: ‘Do groba idemo, janko moj...‘

Piše Božana Sviličić
15. svibnja 2024. - 11:56

Frizer (36) iz Zadra optužen je za kazneno djelo prijetnje nakon što je 5. kolovoza 2023. godine zbog 150 eura duga poznaniku više desetaka puta prijetio da će ga usmrtiti udarcima šipke po glavi i da će ga zaklati nakon čega mu je došao i u stan.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru za njega je zatražilo kaznu od osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine. 

Optužnicom se tereti da je prijetnje izrekao 5. kolovoza 2023. godine u vremenu između 11,09 i 16,00 sati u Zadru, kada je poznanika nazvao sa svog mobitela, te mu rekao: "Di si j.... ti majku, ja sam kod kolodvora, ajde dođi ako smiješ, ako ne dođeš doći ću ti ja doma, znam gdje živiš", a zatim mu je putem aplikacije WhatsApp poslao i ove poruke: 

"E sad sam izašo iz murije, u toku dana ću te naći, mislim kuću tvoju" - "U toku dana čekam ljude sada koji znaju gdje živiš dolazim" - "Prešo si sve granice" - "Ne moraš brini ja i tvoja žena ćemo sredimo problem" - "Znam gdje radi" - "Pa ćemo je čekamo svaku noć svaki dan" - "Ja hoću u grob da idem ne znam za tebe" - "Ajde sa mnom u grob p..." - "Pa nećeš proći ovaj put mamu ti jebem u p..." - "Ti ako misliš da u grob ne idemo grešiš" - "Sam si sebi ovo uradio" - "Ne znam zašto" - "Ali do groba idemo janko moj"

Istovremeno je neutvrđenoj osobi memoriranoj u mobitelu kao Baber poslao poruke u 13,31 sati sadržaja: „želim ga ubiti“, a u 14,11 sati: „pronašao sam ga. Sad ću ga ubiti“, čemu je i priložio fotografiju kuće, nakon čega je došao ispred zgrade na adresi u kojoj iznajmljeni stan koristi oštećenik zajedno sa suprugom i djetetom,

Noseći sa sobom u ruci metalnu šipku prišao je ‘dužniku‘ kojemu je desna ruka bila u gipsu zbog prijeloma podlaktice, te mu rekao: "Glavu ću ti razbiti, ima da zajedno odemo u grob, ubit ću te!", te nadalje: "Ako te ne ubijem sa ovim, ima da te zakoljem!", pa mu je krenuo bliže oštećeniku, na što se umiješao zajednički poznanik koji ga je smirio i zbog čega je odbacio metalnu šipku,

Na sudu je sve negirao braneći se kako poznaniku nije prijetio, no priznao je da mu je u telefonskom razgovoru prije dolaska do kuće rekao da će mu razbiti nos jer ga - pravi budalom.

Pojasnio je, međutim, kako u trenutku dolaska kod njegove kuće nije imao metalnu šipku u rukama, te da je sa još par drugih osoba bio u njegovoj kući i razgovarao s njim ‘sasvim normalno‘, kada su u kuću došli policajci jer im je lažno prijavio da mu je prijetio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 08:51