StoryEditorOCM
Auto motodruštvene mreže

Prodaja ne ide po planu, ali jedna crvena Nevera ‘našla‘ je vlasnika, oglasio se Rimac

Piše Automoto SD
12. svibnja 2024. - 15:04

- Prva crvena Nevera dostavljena je u Veliku Britaniju, oglasio se Mate Rimac na društvenim mrežama, a uz fotografiju objavio je i kratki video.

Rimac je nedavno priznao da nije prodao svih 150 primjeraka svog električnog hiperautomobila, što pripisuje padu potražnje za ultra-high-end električnim vozilima.

- Počeli smo razvijati Neveru 2016./2017., kada je elektrika bila cool, rekao je Rimac na konferenciji Financial Times Future of the Car u Londonu.

Tržišno okruženje od tada je evoluiralo, a ukusi su se mijenjali jer nacionalna zakonodavstva i glavni proizvođači automobila nastoje učiniti električne automobile mainstreamom. Rimac je izjavio da nije optimist i da ne vidi oporavak potražnje za električnim hiperautomobilima jer će u segmentima mainstream automobila biti određene lojalnosti prema pojedinačnim brendovima i tehnologijama pogona.

Nevera je predstavljena 2021. godine kao evolucija koncepta C_Two od 1888 konjskih snaga, uz prve isporuke kasnije te godine. Dosad je prodano 50 primjeraka, a njen nasljednik vjerojatno neće biti električno vozilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 06:53