StoryEditorOCM
SportZADARSKA DICA

Mladi Michael Ružić – za kojim lude NBA skauti - na spektakularan način završio svoju prvu sezonu u španjolskoj ACB ligi! Pogledajte video

Piše Zadarski.hr
15. svibnja 2024. - 09:52

U dresu Joventuta iz Badalone 17-godišnji Zadranin Michael Ružić odigrao je u posljednjem 34. kolu svoju najbolju utakmicu u karijeri u ACB ligi, daleko najjačoj u Europi. Ostvario je učinak od 14 koševa i 11 skokova za 25 minuta provedenih na parketu (23 indeksa boda, valorizacija), piše Tportal.

Iako je njegov Joventut poražen od Obradoira 97:71, hrvatski tinejdžer iskoristio je priliku na najbolji način i upisao se u povijesne knjige.

Naime statističari ACB lige objavili su podatak da je Ružić postao drugi najmlađi igrač, nakon Usmana Garube, koji je ostvario double-double učinak u toj ligi. On je 2019. s Real Madridom upisao 13 koševa i 10 skokova.

Ružić je to uspio u dobi od 17 godina i 221 dana, a zanimljivo je to da je u obje kategorije (koševi i skokovi) ostvario učinak karijere. Nije ni čudo da ga prate NBA skauti, a prema predviđanjima stručnjaka, na draftu 2025. godine trebao bi se naći jako visoko. Trenutačno mu predviđaju izbor među prvih deset, a ako ovako nastavi, nije nemoguće da ovaj košarkaš visok 209 centimetara (još uvijek raste!) bude i najviši hrvatski pick u povijesti. Bolji i od Dragana Bendera 2016. godine, četvrtog izbora u prvoj rundi NBA drafta. Svima je jasno da vrlo brzo u NBA ligu odlazi još jedan Hrvat, a velikog igrača dobit će i reprezentacija.

Naime Ružić je pokazao ove sezone u seniorskoj konkurenciji da može igrati na više pozicija, a dokazao je i da je jako napredovao u šutu za tri poena. Neki u njemu vide hrvatskog Giannisa, a neki novog Tonija Kukoča. U svakom slučaju, zvijezda je rođena, piše Tportal.

Sportske gene ima na oca Tomu (košarkaša) i majku Barbaru Jelić (odbojkašicu), a poznato je i to da je veliki radnik jer želi ostaviti trag u NBA ligi.

31. svibanj 2024 18:31