StoryEditorOCM
4 kantunaISTRAGA SE NASTAVLJA

Žena pronađena u bazenu kod Sfinge bila je korisnica Doma umirovljenika. Ravnatelj: "Učenici su je vidjeli kako sjedi na zidiću"

Piše B. S.
14. svibnja 2024. - 13:03
Retencijski bazen kod Doma za starije i nemocne Zadar. Bazen je 50-ih godina služio kao javno kupaliste sve do 70-ih kada se zbog novogradnje kuca i nepostojanja kanalizacije pretvorio u jednu veliku septicku jamu.Luka Gerlanc/Cropix

Žena čije je tijelo pronađeno u ponedjeljak oko 9 sati u retencijskom bazenu, 84-godišnja je korisnica Doma umirovljenika ‘na Sfingi‘ koji se nalazi u neposrednoj blizini.

Policija je nakon očevida izvijestila kako na tijelu 84-godišnjakinje nisu pronađeni tragovi koji upućuju na kazneno djelo, te da će se točan uzrok smrti, kao i okolnosti ovog slučaja znati nakon obdukcije koju je zatražila obitelj žene. 

Policija je dojavu dobila oko 9 sati, nakon čega su vatrogasci iz bazena izvukli beživotno tijelo žene.

Ravnatelj Doma umirovljenika Marko Buljat uputio je iskrenu sućut obitelji zbog tragičnog događaja. Potvrdio je kako je žena bila pokretna i samostalna, te da je neposredno prije viđena kako sjedi na zidiću retencijskog bazena. Komentirao je i kako se bazen ne održava redovno, te da je jedan dio ostao urušen nakon nedavnih radova.

image

Marko Buljat, ravnatelj Doma umirovljenika u Zadru

Luka Gerlanc/Cropix

- Moram uputiti iskrenu sućut obitelji zbog svega što se dogodilo, Žena je došla kod nas prije tri tjedna iz privatnog doma. To je jutro nakon doručka izašla u šetnju nakon čega su je djeca, učenici obližnje škole, vidjeli kako sjedi na zidiću uz bazen. Nekoliko trenutaka kasnije ugledali su je u bazenu i šokirali se. Jedan od njih je pozvao brata, nakon čega je angažirana pomoć, no, nažalost, već je bilo kasno - rekao je Buljat, te dodao kako je dio bazena nakon nedavnih radova ostao nedovršen. Kako je rekao, uz dio zidića uz bazen postavljena je zaštitna traka, ali radovi nisu dovršeni. 

- Obitelj je zatražila obdukciju kako bi se doznao točan uzrok smrti. Pitali su me zašto bazen nije ograđen, ali to nije u našoj nadležnosti, a s druge strane riječ je o korisnicima koji su samostalni, njihovo kretanje nije ograničeno, a isto tako je u blizini i more - izjavio je ravnatelj Doma za umirovljenike. 

25. svibanj 2024 22:14