StoryEditorOCM
Hrvatskamladi heroji

Dječak koji je pronašao bebu u kanti u Zaprešiću: ‘Pomislili smo da je mačka... Jedan čovjek nije nam htio pomoći‘

Piše vijesti sd
14. svibnja 2024. - 22:51

Za pronalazak bebe u košu za smeće u Zaprešiću, koji je izazvao sućut i brigu u cijeloj Hrvatskoj, zaslužna su dva tinejdžera i tim svojim činom spasili su novorođenom dječaku život.

- Vraćali smo se s treninga i začuli plač. Zastali i pomislili smo da je pas ili mačka i da ih je netko bacio. Prijatelj je nakon toga skupio hrabrosti i pogledao u kantu. U krpi je bila zamotana beba s krvavom glavom.

Zaustavili smo jednog čovjeka, koji je rekao da to nije njegov posao te je nakon toga prošao drugi prolaznik koji je stalno bio tu uz nas dok nije došla policija i Hitna.

Kad je prijatelj rekao da je beba unutra, bio sam u šoku, nisam mogao niti pogledati, odmah sam nazvao 112. Gospođa koja se javila nas je pitala ako se usudimo izvaditi bebu, mi smo rekli ne kako joj još veću štetu ne bismo napravili. 

Beba je bila unutra dok nije došla hitna, onda su oni skinuli cijelu kantu izvadili je i odveli. Moja majka me zvala u to vrijeme, rekao sam joj da sam s policijom, bila je u šoku kao i svi. Teže sam zaspao nego inače, ali uspio sam.

Svaki dan prolazim tu kako se vraćam s treninga. Kada pogledam u tu kantu, vraćaju mi se slike te situacije - ispričao je M. J., dječak koji je u ponedjeljak navečer pronašao tek rođenog dječačića, piše 24sata.

 

image

Mladići se nisu usudili izvaditi dječačića iz kante

Ivana Grgić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 09:41