StoryEditorOCM
Strani nogometužasna situacija

Kaos u klubu Ivana Leke: bijesni navijači zarobili igrače prije utakmice, legendarni klub ne plaća plaće

Piše sport sd
10. svibnja 2024. - 22:38

Nesvakidašnje vijesti stižu iz Belgije. Standard Liege i Westerlo trebali su odigrati rezultatski nebitnu utakmicu pretposljednjeg kola belgijskog doigravanja za Konferencijsku ligu, međutim susret je u konačnici odgođen.

I to zbog nevjerojatnog razloga, kakvog nemamo priliku vidjeti svaki dan. Naime, navijači Standarda blokirali su svoje igrače i stožer u trening centru kluba i zadržali ih kao taoce. Iako se znalo da situacija u klubu kojeg vodi Ivan Leko nije nimalo bajna, treneri i igrači već neko vrijeme ne dobivaju plaće, ovo je epilog koji je malo tko mogao očekivati.

Kako navode belgijski mediji, igrači su se oko 19 sati planirali zaputiti put stadiona za utakmicu koja je trebala početi u 20:45, međutim oko 1000 najžešćih navijača spriječilo ih je u tom naumu. Čelnik kluba Pierre Locht pokušao je pregovarati s navijačima, ali bez uspjeha.

Navijači, jasno, ne protestiraju protiv igrača, već protiv američkih vlasnika kluba 777 Partnersa. Upravo su oni klub doveli u katastrofalnu financijsku situaciju, nedavno je klubu izrečena i privremena zabrana transfera, a navijačima je sada očito prekipjelo. Srećom Leko ima bogatu otpremninu iz Hajduka.

U svakom slučaju, vrlo neugodna situacija za bivšeg trenera Hajduka, ali i Matiju Frigana, mladog Vatrenog u redovima gostujuće momčadi koji je konkurirao za susret. Još nije poznato hoće li se utakmica naknadno odigrati ili će Westerlou biti dodijeljena tri boda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 18:22