StoryEditorOCM

Bivši igrač Hajduka neočekivano postao trener kluba partnera Bijelih, ovo mu je prvi samostalni angažman na klupi

Piše F. V.
14. svibnja 2024. - 20:43

Boris Pandža preuzeo je momčad Širokog Brijega. Nekadašnji stoper Hajduka dobio je u ruke momčad nakon što se vodstvo kluba razišlo s prethodnikom Dinom Skenderom. Otišao je iz kluba i sportski direktor Slavko Brekalo. Odlučeno je da dotadašnji član stručnog stožera Pandža preuzme momčad u narednom periodu, do kraja sezone. Odluka je donesena nakon domaćeg poraza od Veleža u subotu (0:1), četvrtog prvenstvenog uzastopnog, petog u zadnjih šest ligaških susreta.

Dva kola prije kraja Premijer lige Široki Brijeg je na tek osmom mjestu od ukupno 12 klubova u natjecanju. Ne može status Širokog u elitnom rangu doći u pitanje, ali uoči sezone ambicije su bile puno veće. A sada za liderom Borcem iz Banja Luke Široki Brijeg zaostaje nevjerojatnih 40 bodova.

Podsjetimo, ljetos su Hajduk i Široki Brijeg potpisali ugovor o sportsko-poslovnoj suradnji. Za trenera je u Široki Brijeg otišao bivši trener Hajdukovih juniora finalista UEFA Youth League Marijan Budimir, s njim su na posudbu otišli iz Hajduka i neki igrači (Marko Capan, Jere Vrcić). U drugom smjeru je za trenera kadeta otišao trener juniora Širokog Jure Ivanković, koji je s vremenom spletom okolnosti postao dio stožera prve momčadi, pa u zadnje vrijeme i v.d. trenera Hajduka. Budimir je pak tamo odlično startao, ali kada je momčad upala u krizu došlo je do raskida suradnje. Međutim, kola su i dalje nastavila ići nizbrdo, nije bilo do Budimira.

Sada je na klupu sjeo Pandža kojem je tek 37 godina i ovo mu je prvi samostalni trenerski angažman. U igračkoj karijeri uz Široki Brijeg, Hajduk čiji ga navijači i dalje jako dobro pamte po dobrim predstavama i srčanosti, belgijski Mechelen, poljski Gornik Zabrze, Čelik iz Zenice, dubok trag ostavio je Pandža i u Šibeniku. Nakon kluba sa Šubićevca igračku karijeru je ove sezone zaključio u niželigašu Međugorju. No, vjerojatno mnogo prije nego što se u trenerskim vodama i nadao, dobio je ulogu glavnog trenera, premda je zasad samo privremeno rješenje. Slično poput Ivankovića na Poljudu. Makar su iz Širokog naveli kako nije isključeno i da Pandža ostane na klupi, jer je odlučeno da će biti trener "najmanje do kraja natjecateljske sezone".

image
Joško Ponoš/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 02:01