StoryEditorOCM
Hajdukbez ožiljaka u puli

Hajduk je mamac i kad ne valja pišljiva boba, a tko zna odakle je gol Perišića gledao Lukša Jakobušić...

Piše Slaven Alfirević
13. svibnja 2024. - 19:53

Nije bilo dosadno, počelo je urnebesno za Istru, umalo nije bilo 2:0 za Istru već u 10. minuti, ali je VAR spasio Hajduk i uvažen je prigovor Uremovića i njegovo tradicionalno lamatanje rukama, bio je ofsajd, milimetarski, ali to je tako, Hajduk se izvukao iz ponora.

Pri kraju prvog dijela, kad se već Hajduk stabilizirao u igri i čak nametnuo Ivan Perišić zabljesnuo je fenomenalnim pogotkom iz voleja!

Lijevom u suprotni ćoš‘, što bi se reklo, to je gađao, pokazao je klasu, ushićeni su na „Drosini”! Vidjeli su potez velikana iz Lige petice! Ne samo Splićani, hajdukovci, nego i domaći nogometni trudbenici pera i baluna naklonili su se briljantnom potezu nogometaša iz Omiša.

Perija je takopečatirao svoj come-back, kao što smo i očekivali, prva od prve minute, u sedmom nastupu za Hajduk bila je povijesna. Za svoj almanah velikog igrača koji se kao i Lesi, vratio svojoj kući...

Kad je zabio pogodak povratka pao nam je pamet Lukša Jakobušić, tko zna gdje je on gledao i osluiškivao odjek ovog meča, gospar Lukša je, kažu, doslovce klečao pred Perišićem samo da se vrati, dosađivao mu, letio lani u Istanbul na finale Lige prvaka (Manchester City – Inter, Perišić je bio uzvanik) da se s njim sretne gotovo na silu i kaže mu „ali Perija, molim te, molim te... makar Europu odigraj za nas, pa se odmah prodaj dalje...”

image
Goran Sebelic/Cropix

Danas je Jakobušić pod zaboravom, a Perišić se vratio i zabio, no pamtimo kako je sve to teklo, čije su ideje bile. I zbog čega. Doduše sve to zbiva danas, kao Marko koji kasno na Kosovo stiže. Jer, sav taj projekt bio je vrijedan (samo i isključivo) titule prvaka, koja je isparila nažalost „bijelih” još tamo prije mjesec i pol dana.

Zabilježili smo intrigantan transparent Torcide, opasan čak, najava „ozlijeđenima” da će se vidjeti u Splitu. Fama je da mnogi igrači u trenutku rasula ambicija i u momčadi radije glume ozljedu nego da se izlažu gostovanju u Puli.

Takvu konstataciju će vam u klubu oštro demantirati, ali navijači su znaju biti pravi lakmus papir situacije i ajde ih ti razuvjeri...

Kako god, hajduci, ili ostatak hajduka u Puli, unatoč pogibeljnom početku utakmice dobro se hrvao i borio, utakmica otvorena pretvorila se u zanimljivo i revijalno nadmetanje za pljesak s tribina, dvoboj što ga je nadasve začinio - Perišić.

Vidjeli smo i sukob, sudar trenera, prčeviti Tramezzani se naljutio, a nije popuštao ni Hajdukov Ivanković u verbalnom klinču.

Vidjeli smo i dobru partiju kontroverznog Dialla, kad pomisliš da bi ga svaki navijač najradije šutnuo odakle je i došao, odigrao je Diallo sad vrlo dobru utakmicu.

image
Goran Sebelic/Cropix

Istra je pokazala zanimljivu selekciju napadačkog terceta afričkog podrijetla, bili su kao zvijeri što poput osica napadaju, a Hajduk u trenutku bio i obezglavljen, kao da je uopće bez stopera igrao...

Pukštas nam je opet bio tanak, neprimijećen u igri, ali balun u skoku odnese, ima tajming svaka čast, urođen, međutim ukupno ga je Iovu iz Moldavije, Jovo, što bismo rekli, stavio u džep. Gorostasni Iovu, kako su ga samo skautirali, palac gore za Bjelanovića.

Remi kao pravedan ishod, a super ambijent, publika je zadovoljna mogla otići kući, gledajući otvorenu i fair, zanimljivu utakmicu.

Hajduk je mamac i kad ne valja pišljiva boba, druga posjeta ove sezone na „Drosini”, nakon 8600 što su gledali Hajduka ujesen, sad ih je bilo 5993... Hajduk bilježi dvije najveće posjete u Puli!

Vrijedi notirati i dobru partiju Brekala i Krovinovića, agilni su bili, a Filip prihvaća sugestije da uzme više inicijative, jer tko će drugi ako ne on. I treba pucati što češće, što je i (u)radio... Potrebno je da ima odlučniju završnicu, on to može, pomoći će i sebi i momčadi.

image
Goran Sebelic/Cropix

Hajduk je prošao bez novih ožiljaka kroz Pulu, naviknut će se i predsjednik na gostovanja u sad novoj ulozi, dominira visinom u loži i dok sjedi, ali čim nađe trenera i ostali pripadajući staff, pokazat će se i djelima, a ne samo staturom! Jedva čekamo. Ovih 1:1 daje mu malo više mira nego što ga je imao nakon poraza od Varaždina..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 11:02