StoryEditorOCM
Splitveliki obrat

Ko preživi, pričat će! Žnjanski iznajmljivači na mukama, odlučuju se na do jučer nezamislivo: ‘Ovako samo gubimo...‘

Piše Tanja Šimundić Bendić
6. svibnja 2024. - 21:40
Ni u ovoj situaciji neće ići za siću. Žnjan je skup, 800 eura mjesečnog najma je tu standardno stanjeJoško Ponoš/Cropix

Očaj je zavladao među žnjanskim iznajmljivačima, sezona još nije ni počela, a za znatan broj njih već je završila. Zbog aktualnih radova na projektu "Žnjanski plato" ruši im se booking, otkazuju rezervacije, rupe u kalendaru su sve brojnije. Nije da to nisu očekivali, znali su da će im ovo ljeto biti u stilu tko preživi – pričat će.

Ali svejedno, dosadašnji rezultati su ih porazili toliko da su brojni brzo preko noći okrenuli bandiru. Neki su počeli razmišljati o rušenju cijene, neki o zatvaranju objekata. A ima sve više onih koji su užežin sezone našli izlaz ravan splitskom čudu neviđenom. Poslušajte ovo, kako bi popunili smještaj dok traju radovi na žnjanskom gradilištu, svoje su skupocjene kapacitete počeli naglo nuditi za dugoročni najam. Neki ih čak i oglašavati na društvenim mrežama.

Kažemo ovo je čudo, prisjećajući se mnoštva situacija u kojima su brojni splitski iznajmljivači preko noći domaće, studente, obitelji s malom djecom zbog turizma izbacivali na ulicu. A evo sada i obrata, neki sada domaće kume da im popune praznine. Ni u ovoj situaciji to neće ići za siću, da se razumijemo: Žnjan je skup, 800 eura mjesečnog najma je tu standardno stanje. I ide samo uvis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 07:39