StoryEditorOCM
ShowbizUSPJEH SPLIĆANKE

Kći ‘Vampirice‘ Olje dizajnirala atraktivan kostim za mega zvijezdu Eurosonga; ‘Bili smo beskućnici...‘

Piše Mirela Goreta
13. svibnja 2024. - 14:20

Svoj obol 68. Eurosongu dala je i mlada Splićanka Paula Einfalt Mihovilović, zaslužna za dizajn kostima u kojemu je u show programu finalne večeri u Malmöu nastupila lanjska pobjednica Loreen.

Kći splitske dizajnerice, performerice i poduzetnice Olje Einfalt (poznate i kao ‘Vampirica‘ Olja), vlasnice nekoć popularnog i u međuvremenu propalog lanca trgovina Skandal, ponosno je objavila na Instagramu kako je za švedsku pjevačicu marokanskih korijena dizajnirala tajice i bodi, te zahvalila stilistu Matthewu Josephsu i timu "najboljih prijatelja i kolega Alvaru Marsu, Kaineu Ballardu i Lovri Lukiću".

image

Loreen u show programu

Jessica Gow/Tt News Agency Via Afp

Paula živi u Londonu gdje je preselila zbog studija modnog dizajna i to kao, što je gostujući u RTL-ovoj emisiji "Večera za 5 na selu" svojedobno otkrila njezina majka, stipendistica Alexandera McQueena.

Olja je s kćeri izgradila prijateljski odnos i izuzetno je ponosna na njezin uspjeh, pa joj je čestitala i na eurovizijskom angažmanu kao što to redovito čini komentirajući njezine objave na Instagramu. Kreativna Paula, poput majke njeguje osebujan stil, a u modu se, zahvaljujući inspirativnom okružju, zaljubila još u djetinjstvu.

"Nisam imala mnogo prijatelja, pa sam većinu vremena provodila motajući se po ateljeu svojih roditelja dok su me krojačice učile krojiti haljine za moje lutke", ispričala je Paula.

‘Bili smo beskućnici‘

Svojim modnim izričajem voli provocirati i nije joj drago kada se na različitost gleda kao na nešto čudno i ružno. Zato svojim kreacijama potiče ljude da budu hrabri i ne boje se biti drugačiji.

Paula je ovog proljeća s kolegama, studentima završne godine u Central Saint Martinsu, koledžu koji djeluju u sastavu javnog umjetničkog sveučilišta u Londonu, danonoćno pripremala svoju kolekciju prije njihove diplomske modne revije predstavljene tijekom London Fashion Week-a. Tim povodom diplomanti su govorili za modni magazin Highsnobiety gdje je Paula otkrila kako je nastala njezina diplomska kolekcija.

image

Loreen je lani pobijedila u Liverpoolu

Paul Ellis/Afp

"Volim haljine, ali su stvarno neudobne za nošenje i stalno se prljaju jer su dosta duge. Htjela sam haljinu pretvoriti u prilično široke hlače. To je moj pogled na uličnu modu i dizajn”, izjavila je Paula, ističući, svjesna klišea vlastitih riječi, kako joj je majka Olja najveća inspiracija.

"Imala je brend prije 20 godina, bila je to ogromna modna marka u Hrvatskoj. Roditelji su bili stvarno uspješni, a onda je sve krenulo nizbrdo 2007. godine kada se dogodila ekonomska kriza. U biti smo bili beskućnici... Ako se iz toga možete izdignuti, možete riješiti svaki problem. Možete preživjeti sve”, iskreno je ispričala Paula čiji aktualni dizajnerski angžmanom za Loreen potvrđuje njezin uspješan iskorak u europski modni svijet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 07:18