StoryEditorOCM
PanoramaTUŽNO

Kralj Charles bio je tek četiri kilometra udaljen od mlađeg sina; Dianina obitelj stala je na stranu princa Harryja

Piše MOZAIK SD
10. svibnja 2024. - 07:32
Earl Charles Spencer, njegova starija sestra Lady Jane Fellowes i njihov nećakPa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/Pa Images/alamy/alamy/profimedia

Princ Harry (39) proslavio je 10. godišnjicu svojih "Invictus igara" u Londonu bez oca kralja Charlesa III. (75). Umjesto toga, drugi rođaci bili su uz njega.

Harry je stigao u Britaniju bez supruge Meghan (42), koja je ostala u Kaliforniji s djecom. To je njegov prvi posjet Velikoj Britaniji od veljače.

image

(FILES) Britain‘s Prince Harry, Duke of Sussex, leaves from the Royal Courts of Justice, Britain‘s High Court, in central London on June 6, 2023. Prince Harry lost a court challenge against the UK government on February 28, 2024, over a decision to change the level of his personal security when he visits the country. (Photo by Daniel LEAL/AFP)

Daniel Leal/Afp

U srijedu je 1000 ljudi prihvatilo Harryjev poziv za dolazak u katedralu svetog Pavla. Svi su primijetili da nema kralja koji se zabavljao na prvoj vrtnoj zabavi sezone u Buckinghamskoj palači udaljenoj samo četiri kilometra.

Obitelj Harryjeve majke je bila uz mladog princa. Mlađi brat princeze Diane, Earl Charles Spencer (59) i njezina starija sestra, Lady Jane Fellowes (67), ušetali su zajedno u katedralu svetog Pavla veselo pozirajući fotografima.

Insajderi njezinu prisutnost smatraju ne samo podrškom nećaku, već i činom osvete protiv Charlesa. Od Dianine smrti imali su zategnut odnos s njim i presretni su da iskoriste ovu priliku da budu tu za Harryja, pogotovo kada njegov vlastiti otac to ne želi učiniti. 

Nakon mise u kripti katedrale održan je prijem samo s pozivnicom. Tamo se Harry susreo sa majčinom obitelji i zagrlio ujaka i tetku. Očito im je bio zahvalan na podršci u britanskoj prijestolnici.

image

Britain‘s King Charles III waves as he leave St. George‘s Chapel, in Windsor Castle, after attending the Easter Mattins Service, on March 31, 2024. (Photo by Hollie Adams/POOL/AFP)

Hollie Adams/Afp

Glasnogovornik princa Harryja ustvrdio je u utorak da je kralj bio prezauzet da bi ga vidio tijekom kratkog posjeta Velikoj Britaniji.

U srijedu navečer izvori iz palače otkrili su da nisu podneseni službeni zahtjevi za sastanak s kraljem.

Mnogi smatraju da je tužno kada sin mora službeno zatražiti da vidi svog oca koji boluje od raka. Dakle, čini se da se pomirenje ne nazire ni tijekom ovog Harryjevog putovanja u London.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 07:25