StoryEditorOCM
DubrovnikKoncesije na pomorskom dobru

Franković: Još ne znamo je li Šulić privatno vlasništvo ili pomorsko dobro, a o tome ćemo odlučiti kad DORH da svoj pravorijek

Piše L. V.
9. svibnja 2024. - 16:40

Vijećnik Maro Kristić komentirao je studiju Sveučilišta o prekapacitiranosti i prezagušenosti Grada koji grca pod najezdom turista, smještajnih jedinica, kreveta i prometa.

-Danas smo često mogli čuti riječ sentiment. Kad smo kod toga, natječaj za pomorsko dobro je krenuo u sasvim krivom smjeru. Ovo je ogroman problem, ne samo za naše sugrađane koji se bave ovom djelatnošću, nego i za grad koji će ostati bez dijela turističke ponude. Ne zna se ni tko će čistiti plažu u Uvali Lapad koja je ostavljena i postala je sramota Grada. Pritisak na povijesnu jezgru zbog ovoga će biti još veći. Osobno me pogodilo, što je ugašen bar u Šuliću. Smatram da se ste gradonačelniče pogriješili što zbog procesa povrata imovine, niste dopustili ugostiteljsku djelatnost u Šulića, kao što imamo betulu na Dančama. Ovdje je posrijedi nešto drugo što nema veze sa zakonom. Ne smijemo zaboraviti ljude koji su čuvali taj prostor u Šulića. Molim vas da nađete način da ponovno uvrstite ove lokacije u plan u pomorskom dobru", rekao je Kristić.

-Tamo se odvijao biznis, a da vidite kako je čuvaju i uživaju ljudi na Dančama. Šulić se zove Šulić, jer je to ime obitelji koja je tamo bila i po kojoj je mjesto i dobilo ime. Obitelj Šulić podastrla je dokaze da su vlasnici nekretnina, kupoprodajne ugovore.  Sad je netko povrijeđen i traži se da mi odlučujemo kako bi netko mogao nastaviti obavljati gospodarsku djelatnosti, koju su obavljale dvije obitelji. Jedan je član obitelji Šulić, a druga je aktivni član stranke Srđ je Grad. Čekamo pravorijek DORH-a, onda ćemo donijeti odluku je li to pomorsko dobro ili privatno vlasništvo. Osobno sam vidio kupoprodajne ugovore obitelji Šulić. Ako je to pomorsko dobro, mi ćemo to staviti na natječaj. U međuvremenu stiglo je uputstvo Ministarstva mora koje je navelo da je drugostupanjsku tijelo sud u Splitu, ali da žalba ne odgađa izvršenje", naglasio je gradonačelnik.

28. svibanj 2024 12:40