StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE

Dubrovčanin u kapici KPK sa sedam pogodaka prvo ime prve utakmice odluke tko će biti sedmi

Piše Tonči Vlašić
6. svibnja 2024. - 23:29

Vlaho Pavlić, dijete Jug Adriatic osiguranja, koji skuplja iskustvo u kapici KPK, postigao je u prvoj utakmici ogleda za sedmo mjesto u prvenstvu Hrvatske, u Zadru protiv Zadra 1952., čak sedam pogodaka za korčulanskog prvoligaša, koji je poražen u Višnjiku s 12:13. Uzvrat je u petak, 10. svibnja, pod krovom Bazena ‘Gojko Arneri’. Momčad Marjana Kosovića treba tad pobjedu s dva i više razlike kako bi se mogla pohvaliti ne samo kako je ove sezone izborila doigravanje za prvaka, već kako je na kraju sedma.

Iako je domaćin u prvoj utakmici vodio s 5:3, 6:4, 7:5 i 11:9, KPK je s tri pogotka u nizu Pavlića krajem treće četvrtine poveo s 12:11. Ipak, zadnja četvrtina 2:0 za Zadar 1952., koji tako na Korčulu stiže s pogotkom prednosti na uzvrat.

Za nekompletni KPK, nedostajali su između ostalih Marijan Duhović, Ante Jerković, Viktor Antunović..., u Zadru su osim Pavlića igrali još Davor Skokandić (10 obrana), Ante Radovanović, Vinko Radovanović, Vid Borovina, Luka Vukić, Luka Bjelopera (1), Petar Tedeschi (2), Duje Bissako, Vid Nazifovski, Marin Borovčić Kurir (1) i Ivo Bego (1). Uz Kosovića na klupi je bio pomoćni trener Damir Stipanović

Podsjetnik, KPK je bio sedmi u ligaškom dijelu, te je u četvrtfinalu doigravanja za prvaka bio suparnik Jugašima (poraz u obje utakmice). Zatim u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta nije uspio svladati splitskog Mornara. 

31. svibanj 2024 18:33