StoryEditorOCM
TenisBRAVO

Kraljica iz Gospina polja! Ana Petković osvojila novi naslov državne prvakinje, a 24 sata poslije imat će priliku za još jedan

Piše Tonči Vlašić
2. svibnja 2024. - 17:21

Uzela je Ana Petković krunu državne prvakinje u parovima na HEP Prvenstvu Hrvatske do 18 godina, koje se igra u Splitu. Igrajući s Larom Šerić, domaćom uzdanicom, članicom Splita 1950, dobila je u finalu dva puta sa 6:4 Martu Dobrić i Zaru Stipčević. Prva je tenisačica Zagija, a druga Zaprešića.

Prije finala parova, te novog naslova državne prvakinje, 15-godišnja Dubrovkinja, članica Libertasa, igrala je i dobila polufinale u pojedinačnoj konkurenciji. Dva puta sa 6:1 svladala Niku Dragičević iz Didona, te će sutra, u petak, 3. svibnja, ima priliku uzeti duplu krunu. Čeka je meč s Nikom Bumbak, članicom Splita 1950. 

Ana je tenis počela trenirati s pet godina. Rođena je 31. ožujka 2009. godine. Živi za tenis. Od jutra do mraka je na terenima. Pamtimo i uspjehe koje je ostvarila ne samo na državnim prvenstvima, već i na ITF-ovim juniorskim turnirima gdje je slavila protiv godinu, dvije, pa čak i protiv tri godine starijih suparnica...

Prvi naslov Ana je osvojila 2021. godine na državnom za uzrast do 12 godina. Prvo u paru, a 24 sata poslije i u pojedinačnoj konkurenciji. Pamtimo kako je lani, još nije bila proslavila 14. rođendan, bila najbolja na državnom u konkurenciji igračica do 16 godina. Sad, malo više od mjesec dana nakon 15. rođendana, slavi u konkurenciji igračica do 18 godina.

31. svibanj 2024 20:57