StoryEditorOCM
AutomobilizamNAŠI U EUROPI

Niko Pulić uz stazu, Ivan Pulić na stazi: ‘Uf, iskreno, bilo je teško u prvom trenutku, zadnji zavoj, ali sad ... TOP 5!‘

Piše Tonči Vlašić
29. travnja 2024. - 11:26

Za prvi vikend, više nego zadovoljan – na prvu će Ivan Pulić, a nakon prvog vikenda nove sezone Clio Bohemias Cupa istočne Europe. Opet se mali od Nika, nakon novih uspjeha u domaćem prvenstvu, otisnuo u Europu, a gdje je bio prije 12 godina.

- Balaton Park je sjajan. Tehnički zahtjevna staza. Predobro je sve napravljeno. Uloženo je strašno puno novaca. Otvorena je prošle godine, u ovo doba. Ako ćemo je uspoređivati sa stazama gdje se održavaju najveća natjecanja, gdje vozi Formula, to je, to. Ne zaostaje za niti jednom – kaže Ivan, a zatim o natjecanju.

- Vrhunska konkurencija, dvadeset i dva vozača na stazi. Odlični timovi. Teže je bilo nego sam očekivao, iskreno, duplo teže. Vrhunske borbe, dosta gledatelja. Stroga, baš stroga pravila.

image

Ivan Pulić u Clio ESET Cupu

Marko Puljić/
image

Ivan Pulić u Clio ESET Cupu

Marko Puljić/
image

Ivan Pulić u Clio ESET Cupu

Marko Puljić/

Na treningu je član Auto kluba Konavle, koji skuplja bodove za Lema Racing, bio osmi, te je napadao u prvoj vožnji.

- Uspio sam preteći trojicu, te biti peti. Potom sam u drugoj vožnji startao s prve pozicije jer se ‘okreće‘ prvih pet, te peti starta prvi, četvrti je druga pozicija, treći ostaje na svom mjestu, drugi kreće s četvrte, a prvi s pete pozicije. Ali, nisam uspio obraniti tu poziciju. Do zadnjeg zavoja sam bio treći, a tad su me, u tom zadnjem zavoju, pretekla dvojica… Uf, iskreno, bilo je teško u prvom trenutku. Ostaneš u zadnjem zavoju bez postolja, ali sad, jutro nakon utrke, moram biti zadovoljan jer sam već u TOP 5…

Otac Niko je bio uz stazu, non stop uz Ivana. Otkrile su to fotografije, koje je na Balaton Parku napravio proteklog vikenda Marko Puljić (i sam vozač, lani juniorski prvak Hrvatske na krugu).

- Tata odrađuje vrhunski svoj dio posla. Očekivano, s obzirom na iskustvo. Što je rekao prije starta? Dosta toga, a nakon utrke zadovoljan. Očekivanja su bila realna. Svi smo zadovoljni jer je bilo vidljivo kako pripadam vrhu.

image

Niko Pulić uz stazu u Balaton parku za vrijeme nastupa sina Ivana u Clio EAST Cupu

Marko Puljić/

Startno ciljnom ravninom jurio je Ivan između 180 i 200 na sat.

- Ali, staza je više tehnički zahtjevna. Ukupno šesnaest zavoja od čega šest desnih…

Ivan nije bio jedini iz Dubrovnika na stazi. Bio je još jedan Ivan, Sentić, član Ragusa Racinga. Debitant. Na treningu 19., u prvoj utrci također, a već u drugoj 13. mjesto.

- Senti nedostaje kilometara. Iskustva. Već u drugoj utrci je bio dosta bolji, a bit će još bolji u nastavku sezone. Sa Sentom odlično surađujem. Dijelimo sve. Puno mi je pomogao.

image

Ivan Sentić i Ivan Pulić u Clio ESET Cupu na stazi u Balaton Parku

Marko Puljić/

Aktualni prvak, Čeh Tomas Pekar je poveo utrku (47 bodova). Drugi nakon Balaton Parka Poljak Bartolomiej Mirecki s četiri boda manje, treći i četvrti Slovenac Nik Štefančić i Poljak David Dziwok s po 27 bodova. Peti Pulić, koji je u obje vožnje uzeo po 10 bodova. Ukupno jedanaest vozača je osvajalo bodove u Mađarskoj.  

Idući radni vikend je 18. i 19. svibnja u Austriji, na Red Bull Ringu.  

24. svibanj 2024 02:14